[]

Arkadaş arası alış veriş

Merhaba yeni telefon aldığımdan eskisini satacaktım. İnternette piyasası 10-13 bin arası değişiyor. Bugün arkadaşım aradı ben alayım dedi. 9 bin lira vereyim dedi bende 8500 ver yeter zaten bataryası fda değişmeli dedim. Eşim keşke internetten satsaydın diyor. Ben telefonu arkadaşıma verdiğime memnunum. Hem onun işi görülmüş oldu hem ben tanımadığım insanlarla uğraşmadım. Soruma gelirsek siz olsanız daha yüksek fiyata satma durumunuz varken daha ucuza bir tanıdığınıza satış yapar mıydınız?




 
aşırı para ihtiyacım yoksa ben de eşe dosta arkadaşa satıyorum böyle şeyleri. 160 küsürlük aracı arkadaşıma 130'a bırakmıştım mesela bir kaç sene evvel, hem onun işini görmüştü hem ben sorunsuz dertsiz satmıştım.


  • avatar is back  (10.12.22 13:02:24) 
yakın arkadaşımsa elbette herkese verdiğim fiyata vermem.

bir şey satarken ve alırken arkadaşlar arasında zaten daha uyguna fiyat söylenir benim çevremde. sana şu fiyata olur gibisinden. gayet normal bir durum yani.
  • pardus  (10.12.22 13:33:03) 
Iyi yapmissiniz. Her sey para degil.


  • jnlbnnn  (10.12.22 13:54:59) 
Usul budur.

Benim arkadaş çevremde de bu şekilde ilerletiyoruz süreçleri.
  • westblack  (10.12.22 15:48:38) 
Onu şu fiyattan satıp üstüne şu parayı ekleyip bunu alayım gibi bir planım varsa ya da gelen parayı planlı başka bir amaçla kullanacaksam satmam.

Eğer öyle bir planım yoksa satarım.
  • akhenaten  (10.12.22 17:53:57) 
Ben indirim yapmak zorunda olduğum için ve olası bir arıza durumunda arkadaşımla aramda bir tatsızlık olması ihtimali olduğu için böyle ticaretlerden mümkün olduğunca uzak duruyorum. ama 13 binlik şeyi de 8500e vermezdim açıkçası.


  • bapyemir  (10.12.22 18:34:26) 
Yaygın bir davranış, pek çok insan yapıyor ama ben yapmam, yapmamaya çalışırım.

Öncelikle eğer telefon gerçekten 11 bin liraya satılabiliyorsa, 8500'e sattıysanız aradaki 2500 lirayı neden sokağa attınız ki? İhtiyacınız yoksa bile bir kuruma bağışlar, bir ihtiyaç sahibine verebilirdiniz.

Ayrıca belli olmaz, telefon bir süre sonra bozulursa bu sefer arkadaşınız "bana 2500 liralık kıyak yaptı" şeklinde değil "bana 8500 liralık kazık attı" şeklinde düşünecek. Arkadaşınızın suçu da değil bu, insan psikolojisi.

Bu iki sebeple ben arkadaşa/tanıdığa satmamaya çalışırım.
Durup dururken arkadaşınıza 2500 lira nakit verseydiniz dünyanın en iyi arkadaşı olurdunuz, şimdi telefon bozulursa dünyanın en kötü arkadaşı olacaksınız.
  • michael_knight  (10.12.22 18:42:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.