[]

Yurt dışında SMS alımı sorunsalı

Merhabalar yazar dostlarım. Bahar aylarında Kanada'ya yerleşiyorum. Şu an vize onayı aldım lakin gerek bankacılık gerek abonelik gibi sürüsüyle unsur var. Bunları değiştirmeden yurt dışında müdahale edebilmem için operatöre SMS gelmesi gerek. Ben faturalı hattımı kontörlüye çevirsem içine bir miktar para atsam operatöre sorunsuz onay kodu gibi şeyler gelebilir mi? Hem senelerce kullandığım numaramı da korumuş olurum diye düşündüm.
Vodafone kullanıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.



 
faturasız hatta geçersiniz hat kapanmasın diye belli aralıklarda tl yüklemesi yaparsınız hattın aylık vergisi de o tl bakiyesinden düşer bu şekilde hat açık kalır. sms de gelir arama da gelir.

edit: yurtdışı paketi falan almanıza gerek yok, siz sms almak istiyorsunuz göndermek değil. dolayısıyla herhangi bir pakete ihtiyacınız yok.
  • mr.goodcat  (10.12.22 11:22:30 ~ 11:55:14) 
6 ayda bir kontor yuklersen sms gelmeye devam eder sorunsuz


  • fakyoras  (10.12.22 15:59:29) 
sms almak icin pakete ihtiyaciniz yok +1

ihtiyaciniz olan diger sey roaming'in acik olmasi. ayarlardaki roaming degil, hattin kendi ayarlari oluyor ona bir bakin hatta gerekirse operatoru arayin kontrol ettirin. (yerlesiyorum filan demeyin, cunku yurtdisina giden kullanicilari yolmaya bayiliyorlar dava mava ugrasmadiklari icin ve allem edip kallem edip paket satiyorlar)

ben ilk geldigimde roaming kapaliymis mesela, bilmiyordum. TR'ye donene kadar acamadimdi. dersimi aldim.

yillardir yurtdisindayim ve hattimi sadece sms almam gerektiginde aciyorum. denildigi gibi kontor yukleyin kapanmadan, uluslararasi dolasim da acik olsun. that's it.
  • supergirl  (10.12.22 16:10:52) 
Yalnız yurtdışında paket kullanımı Turkcell'de günlük 104 lira mı ne, bilginize.


  • put it in your appropriate place  (10.12.22 18:07:19) 
yurtdışında yaşıyorum;

- Turkcell hattı takılı telefonum iphone, surekli ucus modunda , ayarlardan sadece wifi açık, hücresel altında wi-fi ile arama açık. operator olarak Turkcell wifi gorunuyor. bu sekilde faturamdaki mevcut dakikalarım ile Türkiye'deki eşi dostu arayabiliyorum, aranabiliyorum, sms alıp gönderebiliyorum. Herhangibir ek ücret yansımıyor. uçak modunda olduğundan baz istasyon kullanmıyorum - dolayısıyla roaming paketi (gunluk 108 lira olan) kullanmıyorum.
  • Northern Mariner  (11.12.22 02:10:18 ~ 02:11:07) 
aynı dert bende de vardı. türk telekoma gittim hattımı direkt lira yüklemeye çevirmek istiyorum dedim. mırın kırın yaptılar, türk telekom bu işlemi sadece telefondan yapıyor bu arada bilginize, yok dedim istemiyorum paket falan (sadece 10 lira diye ısrar ettiler). her 4 ayda bir minimum 70 lira yükleme şartı varmış. tamam dedikten sonra sıkıntı olmadı. herhangi paket de almadım.

yurtdışına çıkacağım sms, arama gelsin istiyorum o ayarı kapatmayın derseniz onu da aktif tutuyorlar.

zaten iner inmez xxx ülkesine hoş geldiniz mesajı alıyorsanız sıkıntı yok demektir (:
  • susannah delgado  (11.12.22 03:54:23) 
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. 3-4 ayda bir 70lira bana en uygun sistem olarak görünüyor. Ben hiçbir şekilde hattı arama SMS atmak amacıyla kullanmayacağım. Sadece doğrulama SMSi almak için amacım zaten. Varolun :)


  • maschinengewehr  (17.12.22 21:28:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.