[]

monitör özellikleri hk.

selamlar arkadaşlar,

macbookumu bağlayıp iş yapacağım yani visualstudio, 3d modelleme programları ve adobe programlarını kullanacağım bir monitör arayışındayım. oyun da oynanmayacak kesinlikle. o yüzden 60hz olması beni etkilemeyecek diye düşünüyorum.

27 inç 2k veya 4k bir monitör alacağım fakat yukarıdaki kullanım amaçları için birkaç özellik kafamı karıştırıyor.

tepkime süresi 1 ms olması ile 4ms veya 8ms olmasının bir farkı olacak mı?

ips panel olup olmamasının bana ne gibi bir eksisi olabilir?

 
çalışırken 5ms'e kadar sorun yok bence.
ips olması iyi bişey görüntüleme açıları ve hoş renkler oluyor zaten ips çoğunlukta olması lazım bu aralar.

ben Samsung LU28R55 aldım mac için 4k 28,5" memnunum.

Fakat mac integer retina 2k scaling için 5k gereksinimi duyuyor 4k monitörlerle retina olarak 1k oranına scale edebiliyor. Nolcak 2k scale eder güzel güzel kullanırım dediğinizde non integer scaling yaptığınızdan dolayı hafif performans düşüşü yaşayabilirsiniz diyor. (Epeydir 2k non integer scale kullanıyorum 4k monitörü. Görüntü bence native 2k'dan daha iyi, performans düşüşü de çok ağır 3d modelleme yapmadığım sürece yok m1 16ram mac'de) Ha diyeceksiniz ki 1:1 oranda 4k non scaled niye kullanmıyorsunuz 28,5 monitörde olmuyor o. Böyle ağzına girmek lazım monitörün, bu sefer yazılımları ayrı ayrı %150 ya scale etmek gerekiyor. Finder falan yine düdük gibi, ben yapamadım 32" aşağısı native 4k kullanılmaz gibi geliyor bana.

Yani kafaya takacaksanız 2k alıp 1:1 piksel oranında kullanırsınız takmam derseniz de Apple Arm işlemcili mac'lerde performans düşüşü çok söz konusu değil.
  • hedep  (10.12.22 01:07:03 ~ 01:09:54) 
dell ips 27" 2k bir monitör al. tertemiz çalışırsın. renkleri de çok iyidir patlama çatlama olmaz renklerde.

yayla gibi alan istiyorsan 32" 4k olabilir. ama 27" 4k olayına girme. denedim güzel olmuyor. çift 27" kullananlar da var. birden fazla büyük ve geniş pencereyi aynı anda görmek için çok iyi oluyor.

benim monitör u2715h. çok aşırı memnunum yıllardır.

bir de: mail yazarken, ya da bir mesaj panosuna falan yazarken konuyu yazdığın kısma "hakkında" yazmana gerek yok çünkü orası zaten mesajın ne hakkında olduğunun yazıldığı yer. "maykıl ceksın şarkıcısı" demek gibi. hele bir de kim uydurduysa "hk." kısaltması tam bir garabet.
  • alperz  (10.12.22 07:53:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.