[]

İlk defa araba kiralıyorum köprüden geçme ve il değişikliği

Nasıl oluyor? Bunlarda sorun yaşar mıyım?




 
Normal, günlük araç kiralayan bir şirketten kiralıyorsanız sorun yaşamazsınız. Tabi düzgün bir şirketse.
Köprü ve otoyoldan geçtiğinin ücretlerini kredi kartında ya şimdi ya da birkaç hafta sonra alır şirket.

İl değiştirmekle ilgil bir kural da yok. Fakat kiralamanızda "kilometre sınırı" ve bu sınır aşılırsa "kilometre başına ödenecek ücret" var mı diye bakın. Bazı kiralamalarda olur, bazılarında olmaz.

Saatlik, dakikalık araç kiralama şirketiyse o zaman bu yukarıda söylediklerim geçerli olmayabilir.
  • michael_knight  (09.12.22 21:24:10) 
Kurumsal firmaların hepsinde kilometre sınırı vardır ve ekonomi sınıfı araçlarda günlük 400-500 kilometre arasında değişir. Üst gruplarda ise 300-400 kilometre sınır olur. İstisnalar olabilir, bilgisi verilir her zaman. Ayrıca bu sınır kümüle halde kullanılabilir. Yani ilk gün 100 kilometre kullandınız, ikinci gün 700 kilometre kullanabilirsiniz. Toplam gün sayısına bölünerek hesaplanır, günlük sayaç yoktur.

İlaveten; 10 gün içerisinde yapılabilecek azami kilometre, hemen hemen tüm firmalarda ekonomi sınıfında 4000 km, üst gruplarda bazen 3000 km ile sınırlandırılır. Sözleşme başına geçerlidir. Yani 10 gün sonra bu limiti aşıp aynı firmadan başka araç alsanız dahi sınırı aşmış sayılırsınız ve km başına taksimetre gibi 1-2 lira arasında ek ücret ödersiniz günlük ücret başına. 1 ay içindeki tüm kiralamalarınız aynı sözleşme numarasına bağlanır özetle.

Otomobil ruhsatlı hiçbir araçla köprü kısıtınız olmaz. Ticari görünümlü (Vito Tourer, Tourneo Courier... vb.) araçların ruhsatını mutlaka kontol edin. Kamyonet veya minibüs yazıyorsa köprülere giremeyebilir, düşük hız limitlerine tabi olabilirsiniz.

İl değişimi için hiçbir kısıt yoktur. Ülke dışına çıkış tüm firmalarda yasaktır.

Köprü ve ücretli yolların ücretleri aracın HGS'sinden otomatik düşülür. HGS'nin okumadığı yerde bildirim kağıdını alır devam edersiniz. Çıkışta sorun yaşarsanız gişe görevlisine "plakaya yazar mısınız" demeniz yeterlidir. Kiralamanız bittiğinde kiralama esnasına ödediğiniz depozitodan düşülür tüm bu ücretler. Yetmezse kartınızdan ekstra çekilir.
  • mada  (10.12.22 03:56:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.