[]

secim sonrasi dolar

secim oldu 2023 haziran'inda ve tayyip baba gitti. dolar ilk pazartesi ne olur? 1 haftaya ne olur? 1-2 aya ne olur? 2023 yilini nasil kapatir sizce? nedir piyasanin beklentisi?




 
hiçbişey olmaz bence. olsa olsa 1-1,5 tl geriler ama bence o da olmaz.
akp cenahı işi tartışmalı hale getirirse seçim sonrası iyice de artabilir. o da başka bir ihtimal tabi

  • erty_ksk  (09.12.22 15:19:30) 
yerine gelecek olana bağlı. her şeyden bağımsız hükümetin değişmesi merkez bankası bağımsızlığı, yargının daha bağımsız olması, hukuk devletini güçlenmesi gibi anlamlara gelirse bu zaten kendiliğinden epey bir düşüşe sebep olur. Buna ek olarak piyasaların sevdiği biri gelirse atıyorum 20'yse dolar 1-2 günde 14-15 seviyelerine gelebilir. Bunu niye söylüyorum sadece Berat'ın istifası bile bir iki günde kuru ne kadar oynatmıştı. Sonrası da yönetecek olanlar kabiliyetine kalır.


  • but that was just a dream  (09.12.22 15:25:42) 
bankalarda kiralık kasalardaki ve yastık altındaki döviz piyasaya girecek. dolar euro düşecek. 10-15 arasına düşer bir kaç ayda.


  • gabe h coud  (09.12.22 15:40:20) 
Muhalefetin adayı bile belli değilken yapacağın her tahmin sadece sallamak olur.


  • vizivozo  (09.12.22 15:46:06) 
diğer yorumlar kadar iyimser değilim. akp sadece cumhurbaşkanı ve kabineden oluşmuyor. akp il başkanı gibi takılan sayısız vali, akpli takılan sayısız savcı ve bürokrat var. sallıyorum il milli eğitim müdürlüğü bile onlarda.

erdoğan'ın da aa seçimi kaybetmişim hadi ben emekli olmaya gidiyorum torunlarla oynarım demesini beklemek çok hayali.

bugün ibb'de abb'de yaşanan tıkanıklığı daha geniş çapta yaşarız. o yüzden 1-2 ayda iyi yönlü değişecek bir süreç değil bu.
  • patronaj1  (09.12.22 15:49:40) 
net cevap vereyim hiç felaket senaryosu yazmaya ya da pollyanacılık oynamaya gerek yok. düşmeyecek. bu ülkede devrim yapılmadığı sürece hiçbir şey değişmeyecek. partiler değişse de zihniyetler aynı kaldığı için hiçbir şey olmayacak.


  • koela  (09.12.22 16:04:05) 
her şey iyi giderse uzunca bir süre sabit kalacağı yönünde oy kullanıyorum ben
doların birden yükselmesi kadar birden düşmesi de çok büyük risk ülke için.

  • roket adam  (09.12.22 16:10:45) 
sivrisinek +1


  • pispinti  (09.12.22 16:27:06) 
Sivrisinek +1
Dövizin düşmesi durumunda maaslar dusmezse ki düşmez ülkede sanayi biter. Eu'de üretim yapmak varken kim niye Türkiye'de pahaliya üretsin? Bugün bile sanayiciler "lan kur çok düşük" diye ağlıyor ki normal. Enflasyonun yüzde 100, kur oynamıyor.

Döviz asgari ücret orani bence max 400-500 olur. Fazlasini yapmaz.
  • logisticsmanager  (09.12.22 16:30:55) 
Herşeyin normalleşip tüm taşların yerine oturduğu zamana kadar, bu ülkede hiç kimse hiçbir şey için mantık yürütmesin.

Sahibinin 'çok pahalı' dediği SASA'nın tavan yaptığı bir gün yaşıyoruz. Mantıktan nasıl bahsedilebilir ki?
  • Mirket  (09.12.22 16:58:33) 
şu an döviz çok sıkı önlemlerle tutuluyor, baya baya kambiyo kısıtlamaları uygulanıyor bu serbest kaldığı zaman yukarı bir sıçrama yapacaktır, daha sonra nerede sabitleneceği veya tekrar geriye gelip gelmeyeceğini o zamanki politikalar ve politikacılar belirleyecektir.

fakat bundan sonra artık 20tl altı dolar kurunu unutun, bu kadar yüksek gerçek enlfasyon olan ülkede o döviz geri gelmez.
  • nuisance  (09.12.22 18:13:00) 
nuisance +1
Doların baskılanmasını sağlayan hükümet gittiğinde, politikalar sıfırlandığında fırlayacak doları yeni hükümetin güvenli politikaları kısa vadede kompanse edemez. Akp'nin güvenli ekonomi politikaları zamanında bile dolar-tl'nin dip noktası 3-4 seneyi bulmuştu.
Ki hükümetin değiştiği noktada yatırımcı koşa koşa gelmeyecek, yukarıda da söylendiği gibi bu ülkenin siyasal islamı damarlarından atabilmesi çok kolay olmayacak.

Bir diğer seçenek, akp'nin kaybedeceğini anladığı anda basklınan doları salıp seçime girmeden uçup kaçan bir dolar senaryosunda yeni hükümet sayesinde düşse bile 22-23lerin altına ineceğini sanmıyorum.
  • Bruce  (10.12.22 01:38:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.