[]

uçağa en fazla 100ml sivi sokma olayi güvenliği geçene kadar mi anlamadim?

guvenlik kontrol ediyor 100ml fazlaysa çöpe

peki duty free ve ucaga binis yerinde sivi satan dukkanlarin olayi nasil oluyor adam 1 litre icki sokuyor ucaga? hic bisi anlamadim.


 
Aynen öyle, dışarıdan tehlikeli maddeleri su, bira falan diye sokup uçakta macgyverlık yapmamızı istemiyorlar. Ama pasaporttan geçtikten sonra içeride satılan içkilerle uçağa binebilirsiniz.


  • kobuzchu kiz  (09.12.22 05:34:35) 
Zamanında su benzeri fakat patlayıcı bir sıvıyla bir terör eylemi yapıldığı için kurallar gereği dışarıdan uçağa sıvı sokmak yasak. Duty free'dan aldıklarınızı sokabilirsiniz, çünkü ordakiler kontrol altında ve ne olduğu belli şeyler. Olay uçakta sıvı olup olmaması değil yani.


  • synesthesia  (09.12.22 07:14:01) 
Aslında her ikisi de saçma.
Sizin dediginiz olayda adam su şişesinin içine benzin koyup uçaktayken bunu Molotof gibi kullanıp eylem yapabilir. Bu sebeple yasak.
Fakat duty freeden alkol alıp uçaga sokmak da büyük saçmalık. Absent yüksek alkol oranıyla gayet de yanıcı bir içki. Terör eylemi yapacak olan öyle de yapar
  • limonlu eksi  (09.12.22 07:22:59) 
bu konuda yaninizda bir bebek varsa koca bir bebek cantasiyla bile ucaga binseniz kimse karismiyor, cantanin icinde ne tasirsaniz tasiyin kimse bakmiyor. gercekten butun o asiri sıkı havacilik kurallarini minicik bi bebek bu kadar nasil esnetebiliyor sasiriyorum bazen ama durum bu :)


  • kedi olmus gidiyorsun  (09.12.22 08:24:46) 
valla ben birkaç kere yarım litrelik su soktum aldılar. ama deodorant ve parfüme cesaret edemedim pahalı olduğu için


  • jelly bear  (09.12.22 10:53:11) 
Bebek çantalarının x-ray'den geçirilmediğini, güvenlik muafiyeti tanındığını ilk kez duydum. İnandırıcı bulmadım.

Münferit bir olay yaşamış olabilir, görevini savsaklamış bir güvenlik görevlisine rastlamış olabilirsiniz. Ona bir şey diyemem.
  • Mirket  (09.12.22 11:20:41 ~ 11:22:32) 
Ingiltere 2 yil icinde kaldirmayi planliyormus bunu ama yayginlasmasi dunyaya yayilmasi vs 10 yili bulur bence:
olaygazete.co.uk

  • speedy  (09.12.22 11:27:30 ~ 11:29:22) 
Mirket, yaklasik 2 yildir bebekle belki 10dan fazla kez ulke ici-disi uctum. ben bu durumda gayet inandirici buluyorum sahsen, sizi bilemiyorum tabii :)


  • kedi olmus gidiyorsun  (09.12.22 11:30:12) 
bu arada x-ray'den gecmedigini soylemedim, sivi tasinmasina kimse aldirmiyor koca koca termoslarda corba ve mama icin su tasidim oradan biliyorum.


  • kedi olmus gidiyorsun  (09.12.22 11:31:14) 
arkadasin dedigi gibi absentte cok yuksek alkol var mesela aliniyor


  • Slynmaster  (09.12.22 11:36:19) 
zamanında hostes arkadaşım anlatmıştı uçakta sıvı içerikli bomba yapanları, baya manyak var yani.


  • evimin paspasi  (09.12.22 12:12:40) 
ya bakildigi zaman cok sacma seyler tabi var. mesela 100ml benzin aldin, bunu koltuklara güzelce döktün, cakmak sokmak da serbest, güzelce yakip kaos cikartabilirsin. hatta mutlaka daha kimyasal seyler vardir etkisini arttiran(sivi olmasina gerek yok) o yüzden cok gereksiz buluyorum ben de.

iceriden alinanlar da "kontrol edilmis" oldugu icin izinli ama yanlis hatirlamiyorsam yine bir sivi patlayici olayi vardi ve sivi calisanlarca havaalina bu sekilde sokulmustu.
  • c1b2k3  (09.12.22 12:49:39) 
Bebek ile sıvı taşıma meselesine benim de bir katkım olsun. Maalesef öyle "bebek çantasında ne sıvı varsa geçiriyorlar" gibi birşey hiç yaşamadım. Özellikle İngiltere'den yılda 3-4 sefer farklı yerlere uçuyoruz, İngiltere çıkışlarında çocuğun çantası dahi didik didik ediliyor, unuttuğumuz bir şey varsa çantalardan çıkartıp alıyorlar.
Su şişesi boşalttırıp, "şurdaki musluktan doldurabilirsiniz geçtikten sonra" diyen bile oldu.

  • quaker  (09.12.22 13:19:11 ~ 13:41:42) 
ülkesine göre ya. almanya'dan italya'ya giderken minik bir poşet verdiler. buna sığmayacak her sıvıyı atmak zorundasınız dediler.

italya'dan dönüşte elimde pet şişeyle havalimanına girip uçağa bindim haha.
  • bohr atom modeli  (09.12.22 13:31:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.