[]

Bel Ağrısı

arkadaşlar şimdi bende şöyle durumlar olmaya başladı son zamanlarda

- uzun süre koltukta oturduktan sonra kalkarken belim tutmuyor gibi oluyor. destek arıyorum.

- yatakta bir süre yatınca dönerken falan yine bir bel ağrısı oluyor.

ancak;

-örneğin bisiklet sürerken herhangi bir sıkıntı yok.
-gün için eğilip kalkma vs gibi durumlarda bir sıkıntı yok.

sizce durum nedir? yaşadınız mı böyle şeyler? tavsiyeleriniz nedir?


sadece ekli resimde kırmızı renkte gösterdiğim yerde bir ağrı gibi oluyor. başka yere vuran bir durum yok.

 
Gece yatarken belin ağrıdığında, dizleri karnına doğru çekince rahatlıyor mu?


  • John Bloor  (08.12.22 12:24:41) 
@john Evet


  • AlsterWasser  (08.12.22 12:28:40) 
MR çektirirsen muhtemelen minik bir bel fıtığın olduğunu söyleyecekler.

Çözümü sert yatak, sert minderli, yüksek koltuklar. Ya da sandalyede oturmak.

Eğilip kalkarken, yatakta doğrulurken, koltuktan kalkarken dikkatli olmanda fayda var. Allah korusun bir gün 'Bir eğildim, öyle kaldım, koluma girdiler' dememen için dikkatli olmalısın bundan sonra.

Hekim değilim de tecrübe ettim, oradan biliyorum.

Koltukta arkaya tam yaslanıp beli yastıkla desteklemek, uzun mesafe araç kullanımlarında aynı şekilde özel satılan bel yastıkları kullanmak, ağır kaldırırken, eğilerek değil de çömelerek bu işi yapmak, her tür harekette bel çukurunu gözetmek, iyi yöntemlerdir.
  • Mirket  (08.12.22 12:35:13 ~ 12:42:36) 
Büyük ihtimal ile bel fıtığı +1

Bununla ilgili egzersizler var, internetten bir A4 kağıda sığacak şekilde resimlerini bulabilirsiniz. Yazdırıp ya da telefonda bakarak (öğrenene kadar) her sabah ve akşam bu egzersizleri yapın.

Bir iki haftaya kadar rahatlama sağlaması lazım, elbette bir uzmana görünmek şart.
  • John Bloor  (08.12.22 13:20:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.