[]

İş Sorusu

Geçen hafta iş aramıyorken Linkedin'den birisi benimle iletişim kurdu ve görüşme gerçekleştirdim. Beklentimin üstünde bir teklif gelince dün tekrar görüştük ve içerideki ekiple de tanışarak maaş konusunda anlaştık.

Ardından mevcut çalıştığım iş yerimi bilgi için aradığımda kendileri beni bir yere bırakmayacaklarını söyledi ve diğer yerin teklifinin de bir tık üstüne çıkarak yüzde yüzün üzerinde zam yaptı. tabii ben geçen sene daha düşük bir zam oranına da çalıştığım için zam oranında bu olayın da etkisiyle ayrıca cömert davrandılar. ancak ben yine de bu kadar zam yapacaklarına hiç ihtimal vermemiştim.

diğer yer de enerji olarak çok içime sinmişti, yaklaşımları vs çok güzeldi. mevcut iş yerimde birtakım olumsuzluklar olsa da şu anda artıları daha fazla. kalmaya karar verdim. güvenceleri bırakıp risk almak uygun gelmedi. bu durumda diğer yeri arayıp ben gelemiyorum demekten mahçubiyet duyuyorum. onlara nasıl dönüş yapabilirim?

 
Niye gelemiyorum diyorsun. Şu anki yerim zam yaptı, maaşta iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz diyerek vites artırabilirsin. Kimle görüştüysen direkt arayıp söyleyebilirsin.


  • dissendium  (08.12.22 11:52:20) 
dissendium +1

"iş teklifimi yöneticilerime ilettim ancak kalmamda çok ısrarcı oldular ve sizin teklifinizin de üzerinde bir iyileştirme yaptılar. bu yüzden ne yazık ki ekibinize katılamıyorum. belki ilerleyen dönemlerde yollarımız tekrar kesişir" diyerek açık kapı da bırakabilirsin.


çok ısrarcılarsa ve gerçekten istiyorlarsa teklifi artırırlar, yoksa teşekkürler derler. iş dünyasında ayıp olmaz. bunlar gayet doğal durumlar. kurumsalda yeni işine başlayıp 4'üncü gün ayrılanlar bile oluyor daha iyi teklif geldiği için. sizinkisi hiçbir şey.
  • elektr10  (08.12.22 11:57:04) 
senin işyerin demek ki seni bayağı ucuza çalıştırıyormuş ve o kadar insafsızlarmış ki sen ayrılıcam diyene kadar seni ucuza çalıştırmayı kar saymışlar. geçen sene düşük zam aldım diyosun. neden? allah bilir keh keh ne akıllıyız falan diyolardır kendi kendilerine. risk alabilecek durumda isen bence değiştir. seneye de sana çok zam yaptık diye tekrar piyasanın altına çekmeyeceklerinin garantisi yok. once a şerefsiz, always a şerefsiz.


  • kenarortay  (08.12.22 13:09:09) 
@kenarortay a çok katılıyorum. İşyeriniz aslında sizi kazıklıyormuş kaba tabirle. İşin ederinin yarısı ücret veriyormuş ve çat diye zam yapabilecek durumdaymış. Böyle şeyler beni aşırı irite ettiği için iyice soğuyorum, istifa ederken asla maaş teklifi dinlemiyorum. Hem sinir olmıyım hem aklım kalmasın diye :) o yüzden kararınızdan emin olun bence, eminseniz de diğer arkadaşların dediği gibi söyleyebilirsiniz çok karşılaşılıyor böyle durumlarla


  • anneboleyn  (08.12.22 13:21:01) 
zaten yapacağı 2023 zammını da aradan çıkarmış oldu böylece işyerin.


  • comp  (08.12.22 13:48:48) 
eski yerinde kalırsan seneye de düşük zam olma ihitmali yeni yerden daha çok gibi, bu yüzden değişmek mantıklı gibi.

iş değiştirmede yaş ta çok önemli.

35ten küçüksen değiş, değilsen çok ta değişme takıl derim.
  • liberal  (08.12.22 15:20:14) 
bunu geçen sene 2 kere yapmış biri olarak;

1-) mevcut şirketin ilk zamda sana düşük bir oran yapacak zaten yükseksin diye.
2-) muhtemelen görüştüğün şirket seni blackliste alacak.
3-) bundan sonra iş değiştirmek iyice zor gelecek.

he bunlara rağmen ben çok ta şikayetçi değilim kendi durumumdan. ama gitseydim belki de çok iyi kariyer fırsatları olacaktı şimdi ne uzadım ne kısalıyorum.

sana tavsiyem; eğer çalıştığın yerden %100 memnun değilsen ve yeni kariyer fırsatları olacaksa karşı teklifi boşver ve geç.
  • nuisance  (08.12.22 15:48:36 ~ 15:52:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.