[]

asgari ücretli vize başvurusu

çalıştığım şirket maaşları asgari üzerinden yatırıp kalanı elden veriyor. birikimin çoğu da kasada durduğu için hesaplarda ciddi bir tutar gösteremiyorum. hollanda vize başvurusunda bulunacağım, bu problem yaratır mı acaba? çeşitli banka hesaplarında 42 gr altın 1620 euro ve 750 dolar mebla var. bu tabloda problem yaratırlar mı? Bir de bir de eşime ait evrakları da eklemem gerekir mi sizce, onun randevusu da benden 15 dk sonra




 
elden aldığınız kısmı bankaya yatırıyorsanız zaten hesaplarda görünür. maaşınız kısmına siz reel aldığınız maaşı yazın.

vadesiz hesaplarda bulunan birikimlerinizi ve eşinizin gelirini de mutlaka destekleyici döküman olarak ekleyin.
  • brkylmz  (08.12.22 12:59:23) 
resmi maaşınızı yazın, yani asgari ücreti. elden aldığınızla beraber falan yazmayın sakın, yaptığınız yanlış bir şey zaten ve sizde bunu itiraf ediyor olursunuz. size ve eşinize ait banka dökümlerini, mal varlıklarını ( tapu, araç ruhsatı gibi).


  • seyduna6687  (08.12.22 15:07:59) 
@seyduna

Adam vergi dairesine beyanda bulunmuyor, bahsettiginiz sey turkiye cumhuriyeti'ni baglar. Konsolosluk gelirini soruyor, adamin geliri de yatan+elden. Zaten hesap hareketleri de bunu destekler.
  • brkylmz  (09.12.22 01:47:19) 
@brkylmz
size katılmıyorum, mesela almanya konsolosluğu ise görevli kesin soracaktır. benlik sıkıntı yok, sizin dediğinizi yapsın hocam. maaş bordrosunu 3 aylık veriyorsun ve gelir beyanında bulunuyorsun.

sonradan not: hacılar siz devleti niye karıştırıyorsunuz? ben ceza falan alır mı diyorum sanki? benim dediğim güven vermeyen bir beyan olur, bu yani.
  • seyduna6687  (15.12.22 10:43:27 ~ 11:33:10) 
@seyduna6687 ben de size katılmıyorum. konsolosluk bir yana, sgk ve vergi dairesi hariç devletin hiçbir kurumunu ilgilendirmez bu durum. bankaya elden para yatırılmasını konsolosluk maaşın bir parçası sayar mı, sanmam ama kötü bir etkisi de olmaz.

öte yandan benlik de bir sıkıntı yok.
  • IncredibleMau  (15.12.22 10:53:57 ~ 11:08:37) 
Formda kazanılan para gibi bir soru yoktu diye hatırlıyorum. Lakin vize için bordro da soruyorlar, dolayısıyla zaten görünecek olan bordrodaki. Banka hesabında da elden yatanı görüyorlar ki banka belgesinde sürekli sirkülasyon ve en altta yazılı olan yekün önemli. Konsolosluklar ülkemizde asgari üstünün elden alındığını birçok vatandaşımızdan iyi bilirler onu düşünmenize gerek yok.


  • d max  (15.12.22 11:44:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.