[]

telefon değişikliği

merhaba hali hazırda kullandığım iPhone XS telefonum var. Arkadaşlarım bu hafta sonu Gürcistana iPhone telefon almaya gidiyorlar. Normalde benim telefon değiştirme gibi bir niyetim yok fakat eşim illa sende değiştir bu son fırsat bundan sonra hem vergiler hem de telefon fiyatı artacak diyor. Dediğim gibi normalde değiştirmeyi düşünmüyordum fakat bugün acaba kendi telefonumu kaça satarım diye baktım birde ne göreyim sahibinden de fiyatlar 10 bin lira civarı. Gürcistanda da iPhone 14 ler 20-22 bin civarıymış öyle olunca eldeki telefonu satınca yeni telefon 10 bin liraya gelmiş gibi oluyor. Bu durum biraz aklımı çeldi. Acaba benzer durumda siz ne yapardınız? Telefonumdan memnunum en az 3-4 yıl daha kullanırım diye düşünüyorum ama yenilemek gerekli mi bilemedim de.




 
aynı durumdaydık. bizde de iphone x var eşimle. almanya'dan alıyoruz telefonu. iphone x'leri de satıyoruz. almanya'dan alma durumu olmasa değiştirmezdik ama bu fırsatı kaçırmayacağız. siz de böyle bir fırsatınız varsa kaçırmayın, yeni yıldan sonra harçlara da zam geliyor.


  • sta  (07.12.22 23:52:46) 
yalnız bir konuda dikkat edin. hat sahibinin mutlaka yurt dışına çıkması gerekiyor aksi takdirde kayıt yapamazsınız. yani sizin de yakın zamanda yurt dışına çıkıp gelmeniz gerekiyor.


  • elektr10  (08.12.22 08:54:46) 
gelecek aralıkta da aynı muhabbeti yapacağız. telefonu zaten değiştirecekseniz evet mantıklı ama 3-4 yıl daha gider diyorsanız çok da elzem değil demektir. ayrıca piyasada telefon yok gibi bir şey zaten arkadaşlarınız eli boş da dönebilir.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (08.12.22 10:03:49) 
ihtiyacin olmayan bir seyi artacak diye alacaksaniz, kisa vadede bu zaten duzelmeyecek ve bir sure sonra o telefon da eski model olacak zaten :) tuketim cilginligi denen sey tam da bu iste. kimi teli degistirmek icin para harciyor, kimi de o para ile tatile gidiyor, hobisi ya da baska seyler icin harciyor :) karar sizin


  • sweetoffice  (08.12.22 11:51:51) 
Telefonunuzdan memnunsanız devam edin bence de. Yurt dışından aldığınız zaman o dediğiniz fiyata 2700TL daha eklenecek biliyorsunuz. Ben yerinizde olsam devam ederdim, zaten her yıl model değişiyor.


  • pispinti  (08.12.22 13:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.