[]

Yemek işini nasıl çözüyorsunuz?

Arkadaşlar selam,

Kağıthane / Çeliktepe'de yaşıyorum. Haftanın 1 veya 2 günü harici evde yemek yapmam pek mümkün değil. Sürekli dışarıdan sipariş vermekten çok sıkıldım. GÜnde 2 kere ne yesem acaba derdine düşmekten nefret ediyorum ve dışarıdan söylediğim yemeklerin kalitesinden de memnun değilim.

Bazen haftada 2 kere kadın tutayım hem yemek yapsın hem temizlik yapsın diyorum ama temiz ve eli lezzetli birisini bulmak sanırım zor. bazen günlük abonelik yapan yerlere yazılmak mantıklı geliyor.

Sizler nasıl çözüyorsunuz bu sorunu?

 
2 günlük tatilin varsa bunun bir gününde haftalık yemek çıkarabilirsin

kendine menü çıkar mesela 2 sebze yemeği 2 bakliyat yemeği 1 çorba gibi

sonra bunları kavanozlayıp dolapta bekletebilirsin bozulmadan

youtubeda nasıl yapacağını gösteren videolar var
  • freebird5406_2  (07.12.22 23:37:38) 
benim de cok yogun geciyor haftam. haftanin 2 gunu sabah 7 aksam 10 arasi evde degilim. aslinda sadece haftasonum var diyebilirim, diger gunler vaktim olmuyor.

yasadigim bir saglik problemi sebebiyle disaridan yiyebilecegim sey kisitli (1 veya 2) bu yuzden haftasonu veya nispeten erken geldigim gun yapiyorum yemeklerimi ve dolaba koyuyorum. en azindan 3 gunluk. benim menumde zeytinyagli taze fasulye, ispanak, pestolu veya dereotlu makarna var. arada burrito veya otlu bulgur pilavi yapiyorum. bunlari bikmadan yiyebiliyorum.

yiyemediginiz seyler yoksa daha da kolay. o 1-2 gunde bir yandan dizinizi acin ve yapin bence. en azindan 2 gunluk yapsaniz isiniz kolaylasir diger gunler yemek secme konusunda.
  • supergirl  (07.12.22 23:46:25 ~ 23:46:56) 
ben pazar gununden haftaicinin tum yemeklerini hazirliyorum. ikiser aksam ayni yemekleri yiyoruz, cuma gununu de genelde salata, firina atip pisirmelik basit seylerle geciriyoruz. Cumartesi de genelde disarida yiyoruz. Pazar gunu 2 saatinizi ayirirsaniz butun bir hafta rahat edersiniz.

Ornek verecek olursam salata hazirlamak benim en usendigim ve erteledigim sey o yorgunlukla; bu yuzden pazardan hafta ici icin yenilecek salatanin malzemelerini yikayip, kurutup, dograyip kapali kaba aktariyorum. Bunun icin bir salata kurutucu oneririm. Haftaicine sadece tabaga alip sosunu dokmesi kaliyor.

Pazartesi ve sali icin kofte, biftek gibi onceden yapilmasi/ marine edilmesi gerekilen seyler varsa hazirliyorum ama pisirmiyorum. Tencere ya da firin yemegi ise onlari pisiriyorum. Bir cesit corba mutlaka yapiyorum, bir tane de sebze yemegi. Pilav, pure vs hazirlanacaksa onlari da pazardan hazirliyorum. Eve gelince onden her sey hazir oluyor, bir tek isitmasi ya da hizli pisen seyleri ayarlamak kaliyor.

Pazar gunu yine bir tane bakliyat yemegi yapiyorum; Bunu genelde carsamba ve persembe gunleri tuketiyoruz. Carsamba gunu gelince yanina bir tek pilav pisiriyorum. Yanina da cacik; 15 dakikada hazir oluyor.

Ben pazardan haftaici ise goturecegimiz atistirmaliklari, meyveleri vs bile yikayip paketleyip dolaba koyarim. Her seyi iki saat icinde halledip kalan tum hafta rahat ediyorum, isin ozu on hazirlikta.
  • fraise  (08.12.22 00:12:00 ~ 00:13:18) 
3 çeşit yemek yapsanız yanına bir gün çorba, bir gün makarna/pilav bu yemekler 5 gün rahat yenir bence. sıkılırsanız ya da yemekler biterse bir gün kahvaltı ya da dışarıdan yenebilir.


  • naksidil  (08.12.22 09:42:48) 
Ben de bu sorundan çok dertliydim. İki kişi yaşıyoruz.
15 günde bir temizliğe gelenle yeni sisteme geçiyoruz.
7 günde bir gelecek ve temizliğe ek olarak 2 çeşit yemek+ 1 pilav/makarna yapacak.

Ekonomik olarak da kazançlı çıkacağız sanırım. Dışarıdan düzgün bir yemek söylemek yaklaşık 100 TL oldu.
İki kişi iki öğün yemek yediğimizde 400 TL ediyor ve tüm bu masrafına rağmen sağlıksız.

Günlük abonelik yapan yerlerden haberim yok, o konuda bana da bilgi verebilir misiniz? Gerçi dışarıda yapılan yemeklerin malzemeleri özellikle de yağları maalesef çok kalitesiz oluyor.
  • michael_knight  (08.12.22 09:48:15) 
pazar gününden hazırlıyoruz.
2 gün sulu yemek (bezelye, kurufasulye, çorba vs)
1 gün et yemeği (biftek bonfile vs atıp tavada kızartıyorsun veya fırına atıyorsun 2 dk)
1 gün tost, salata, makarna vs ıvır zıvır
1 gün dışarıdan
  • roket adam  (08.12.22 12:51:54) 
Sabah kahvaltisini yanima aliyorum. Zaten onu da oglen yiyorum. Müsli, meyve, skyr. Doyurucu ve saglikli. Bitti gitti bir ögün.

Ayni yemegi iki gün yemem, evde yemek yapmak zorundayim haftanin dort gunu. Eve geldigimde bir seyleri firinliyorum, tavada grill yapiyorum "bowl" tarzinda... Yemek hazirlamaya hafta ici 20 dakikadan cok ayirmiyorum, hizliyim zaten mutfakta.

Planlama onemli, ne yapacagimi düsünüp ona göre alisveris yapiyorum.

Hafta sonu zaten disaridayim, iyi seyler yiyorum. Motivasyon oluyor disarida yemek.
  • buf-e kür  (08.12.22 13:29:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.