[]

dezenfektan dökülen ahşap mobilya

ekteki parlak cilalı mobilyanın üzerine dezenfektan döküldü ve beyaz çamur gibi oldu. üzerindeki cila çözündü yani. şimdi biz bunu nasıl kurtaralım? direkt şeffaf parlak vernik mi uygulamalıyız? yoksa zımpara falan mı yapılmalı önce?

ne yapılmalıysa nasıl yapılmalı?

bozulduktan sonraki halini de yüklemeye çalışacağım

yol göstereceklere şimdiden teşekkürler.

 
cilanın çözündüğünden emin misiniz?
cila çözünmediyse yakmak çözüm olabilir ama tabii görmeden yorum yapıyorum.

  • blatta hiberna  (07.12.22 21:08:37) 
emin değilim, fotoğrafını atacağım. cilanın çözünüp çözünmediğini nasıl anlarız? beyaz kalıntılar var gibi, ıslak süngerle silince hicbir sey yokmus gibi gozukuyor, kuruyunca beyazlıklar tekrar cıkıyor.


  • nonik  (07.12.22 21:12:02 ~ 21:12:17) 
bence kolonya döküp yakın.
geçerse ancak o şekilde geçer, geçmezse de bir değişiklik olmaz zaten.

önce bir kısmında deneyin tabii.
  • blatta hiberna  (07.12.22 21:23:43) 
kolonya döküp yakın +1

ama öyle cayır cayır ateşe vermeyeceksiniz. ince bir tabaka kolonyayla ıslatın. öteki elinizde de ıslak bez olsun. ateşe verip ilk alevi gördüğünüz anda ıslak bezle silerek söndürün.

biz cilalı masalardaki kahve bardağı izlerini böyle çıkarıyorduk.

önce ufak bir köşesinde deneyin, mobilya kül oldu, yapacağınız öneriyi s.. diye gelmeyin.
  • kibritsuyu  (07.12.22 21:40:25) 
teşekkürler, bu aklımda.

ama mobilya bizim olmadığı için bir tık da antika olduğu için bu şekilde riske atmış olur muyuz? yakma haricinde bu işin çözümü var mı profesyonel olarak nasıl yapılıyor aslında biraz aklımdaki soru o.

kolonyayla yakınca eskisi gibi parlak cilalı gibi gözükür mü? masa gibi sadece üst tablası olmadığı ve mobilyanın geri kalanı da aynı şekilde parlak cilalı olduğu için kesin çözüm arıyorum. beceremezsek ev sahibine gidip bi halt yedik dediğimde daha kötü duruma sokmuş olmayalım biraz korktuk.
  • nonik  (07.12.22 21:44:19) 
sakın kolonya döküp yakmayın. dandik mobilyalarda işe yarasa da kaliteli mobilyalarda iz yapar ve parlaklığı gider. aslında üzerindeki cila bozulmuş 0 numara zımpara ile üstten biraz alıp tekrar cila yapmak gerekiyor.


  • delidir yakalayin  (08.12.22 00:33:49) 
çok teşekkürler. riske atamayacağımız için bu daha garanti bir yöntem gibi duruyor.


  • nonik  (08.12.22 09:12:54) 
elinizde zımpara ile üzerinden biraz alıp tekrar cilalamak gibi bir imkan varsa, kolonya yöntemini denememek için bir sebebiniz yok bence. baktınız olmadı, zaten zımpara + cila her türlü eski haline getirecektir.


  • kibritsuyu  (08.12.22 09:48:21) 
kolonyayla yakmak aksine, kalitesiz mobilyalara zarar veriyor.
bütün salonum masif mobilya, antika masif yemek masamın lekelerini öyle çıkartıyorum.
zaten kolonyayla yakmak işe yaramazsa zımparalarsınız, direkt zımpara denemek anlamsız bence.
muhtemelen yakınca çıkar.

bu arada kolonya öyle çılgınlarca yanmıyor zaten, döktüğünüz yer yanıyor, kolonya yanıp buharlaşınca alev sönüyor.
yani mobilyayı yakıp kül edemezsiniz merak etmeyin, birkaç saniye süren bir şey.
  • blatta hiberna  (08.12.22 11:02:53 ~ 11:04:01) 
Zımpara yapmadan, ilk önce oto boyası pastası ile bi pastalayın. Cila değil ama pasta, pasta zaten çok ince zımpara görevi görür bir nevi.

Bu sayede cila yüzeyinden ince bir katı silmiş olursunuz, eğer dezenfektan içeri kadar işlemdiyse ve yüzeyde kaldıysa işe yarar.

Bu yöntem yaramazsa 1000 numara zımpara ile zımparalayıp sonra pasta + cila (vernik değil, pasta sonrası pamukla sürülen cila) uygulayın, zımpara komple matlaştıracak korkmayın.

O da olmazsa ahşap üzerindeki cilayı komple zımparalayacak ve vernik atmak gerekecek.
  • John Bloor  (08.12.22 11:03:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.