[]

kolesterol değeri yüksek olanlar neler yapıyorsunuz?

27 yaşındayım, kolesterol değerim 225 çıkmış. referans aralığı max 200. neredeyse her gün düzenli yürüyüş yapan (işe giderken yapmak zorunda diyelim) ve mümkün olduğunca meyve-sebze tüketen biri (daha da artıracağım) kolesterol değerini nasıl düşürür? rafine şeker ve hazır gıdaları da azaltacağım ama ekstra ne yapmam gerek? siz ne yapıyorsunuz? 225 kolesterol bu yaş için ekstra anormal mi? düşüncelerinizi merak ediyorum, sağ olun.




 
Çok sağlam diyet ve çok sağlam spor yaptığım halde, vücut yağ oranımın epey düşük olmasına rağmen düşmeyen kolesterolüm, başka sebeplerden, şeker diyetine başladığımda normal değerlerine indi.

Şu an şeker ve paketli gıda tüketimim sıfır. Kolesterol sorunum da yok.
  • Mirket  (07.12.22 12:09:46) 
keto diyetini arastirabilirsin. Mirket'in bahsettigi seker diyetinin daha ekstrem hali ve diyabet, kolestrol, kalp rahatsizligi gibi bir cok rahatsizliga iyi gelen bir diyet. gerci diyet demek de cok dogru degil. daha cok beslenme aliskanligi degisikligi


  • crucio  (07.12.22 12:30:31) 
çok yüksek değil. şeker paket gıdaları azaltın. hayatınıza egzersiz katın. daha tempolu yürüyüş olabilir. karbonhidrat alımını da azaltın. İşe giderken yaptığınız yürüyüş sizin bu değerlerinizde artık normal olandır. o yürüyüş ile birlikte 225 olmuş. demek ki girdi olarak daha fazla.


(bkz: glisemik indeks)
(bkz: glisemik yük)
  • kobretti  (07.12.22 12:33:25) 
LDH ve HDH değerleri de önemli. Siz sanırım total kolestroldan bahsediyorsunuz.
Yüksek olması iyi olarak yorumlanan HDH de total kolestrolü yükseltiyor.

LDH değeri kritik diye biliyorum.

Benim de 130 çıkması gereken değer 180-190 aralığında çıkıyor. Doktor, diğer değerlere bakarak, beslenme kaynaklı olmadığını görüyorum, yapısal demişti.
  • burfak  (07.12.22 12:53:40) 
düzenli beslenerek kolestrolümü yarı yarıya düşürdüm 225 çok yüksek bir değer değil.


  • alp9900  (07.12.22 13:53:50) 
umursamıyorum çünkü kolesterol tek başına olumsuz bir şey ifade etmiyor. www.youtube.com

carnivore'um çok fazla hayvansal yağ tüketiyorum, enerji ihtiyacımın tamamını yağ ile karşılıyorum vs. kolesterol de istediği kadar yüksek olsun dert etmem. detaylı analizi önemli, trigliserid yüksekse veya o kolesterol yüksekken karbonhidrat tüketiyorsan o zaman problem. bol meyve sebze tüketiyorsun e rafine şeker ve hazır gıda da tüketiyormuşsun azaltmayı düşündüğüne göre... senin durumunda yüksek kolesterol problem olabilir. ya hayvansal besinleri azaltacaksın ya karbonhidratı sana kalmış. bu ikisini birlikte tüketmek problem. karbonhidrat ldl'in yapısını bozuyor, oksitliyor sorun orada başlıyor.
  • konetsu  (07.12.22 15:38:39 ~ 15:39:24) 
Kolesterolün kötü bir şey olduğunu düşünmek çok anlamlı değil bilakis kolesterol maddesi vücut için gerekli bir madde, kolesterolü büyük oranda karaciğerin kendisi üretiyor, referans aralığının 3-4 katı olmadığı sürece ekstra bir şey yapmaya da gerek yok ki o da genelde genetik faktörler nedeniyle o kadar yükselir, yani normal bir insanın kolesterolü o kadar yükselemez. Ayrıca "Kötü kolesterol" denilen kolesterol de kötü bi kolesterol değil bunlar biraz isimlendirme nedeniyle ortaya çıkan anlam karmaşası.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (07.12.22 15:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.