[]

arkadaşlar şu ilanı bana tercüme edebilir misiniz?

sarı sitedeki bir arsa ilanı, detaylarını sonradan paylaşacağım, fakat burada ne demek istiyor, tam olarak ne satıyor açıklayabilir misiniz, pek anlayamadım.

drive.google.com

not: "sizce nazıl bir yatırım, para yatırılır mı bu işe" diye sormuyorum. ilanda ne demek istiyor, ne satıyor, ne öneriyor onu anlamak istiyorum.

 
Özetle bugün 100.000 lira yatır, 4 sene sonra 434.000 tl kazan diyor. Ben inanmadım, bu kadar büyük kar marjı olsa ilana kadar düşmezdi bence.

Bahsettiği şeylerin gerçeklik payı olabilir, kamulaştırma yatırımı diye bir şey de olabilir, ama böyle bir kar marjı mantıklı değil.
  • John Bloor  (07.12.22 12:14:20) 
yok onu anladım, mantığını da sorgulamıyorum. merak ettiğim şey, neyin karşılığında 100.000 yatırılacak, sattığı ne? yatırımcıya karşılığında ne verecek?

detayını bir kenara bırakırsak kısaca mevzu şu. bu bizim emlakçımız, bahsettiği arsa da bize ait (125 hissedarı var). bütün halde satamadığını, parça parça satacağını söyledi. satarsa da %25'i kendisini olacak, anlaşmamız öyle. şimdi ne yapmaya çalışıyor? kendi payını nakde mi çevirmeye çalışıyor ne yapıyor onu anlamadım. kendisine sordum, anlattı ama yine anlamadım. bize faydası olan bir işler mi yapıyor nedir?
  • kibritsuyu  (07.12.22 12:58:55) 
Hocam eğer sen anlamadıysan (hesap kitap para işlerini bilen biri olarak) biz hiç anlamayız o zaman :)

Ama sanırım bugün hissesini satıp, yarın değerlenecek diye pazarlıyor. Kamu yatırımı filan gibi kelimeleri araştırmak lazım.

Yalnız kesinlikle mantıklı gelmedi bana.
  • John Bloor  (07.12.22 13:37:43) 
Yanlış anlamadıysam;
Ortada dava var. Davadan beklenen x miktar var, bu miktardan y miktar bekleyen kişi var.

Kişi bu y miktarın yarısını bana verin, dava bittiğinde y miktari siz alin diyor. Yani bana sicak para verin, yatirim olarak düşünün. Dava bitince de yatirimin karşılığını alın diyor.

Sey gibi bu; birinin sana 50 lira borcu var, bunu başkasına devredip bana 20 lira ver bu kisinin 50 liralik borcunu sana vereyim diyor.

Benim anlamam bu kadar.
  • logisticsmanager  (07.12.22 13:55:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.