[]

bilgisayardan anlayanlar bakabilir mi?

evdeki laptopa ssd alıp taktık 240gb.lık. dvd-rom'u iptal edip 1tb hdd'yi de caddy ile dvd-rom kısmına taktırdık. 4 ayrı kızak alıp denedik bilgisayar caddy ile takılan hdd'yi görmüyor. kızakları başka bilgisayarlara takıp denediğimizde çalışıyor ancak bizimkinde asla görmesini sağlayamadık. bilgisayarcıya götürdük bizim bilmediğimiz bir detay vardır diye, bios ayarları vs her şeyi yapıldı, format atıldı vs ama hala durumda değişiklik yok.

dvd-rom geri takıldığında da sıkıntısız çalışıyor bu arada. o kısımda da arıza vz yok.

hdd takılı olunca pc yavaşlıktan kullanılamıyor. ssd takılı kalsın desek o da hepi topu 240 gb, hiçbir şeye yetmeyecek.

ne yapılabilir bu durumda? cevap verenlere şimdiden teşekkürler

 
bilgisyar sağ tıklayıp yönet kısmında disk yönetimine bakar mısınız?

Belki sürücü harfi atanmamış olabilir.
  • demirKamil  (07.12.22 11:30:47 ~ 12:08:06) 
bir üstteki yanıtı da deneyin tabi. bizede sonucu yazarsanız, merak ettim.

görünmeyen hdd için format atılmasını anlayamadım. o bilgisayarcıya bence bir daha gitmeyin.

hdd-dvd rom uyumsuzluğu da hiç duymadım ama ve yaşanabilecek birşey değil gibi geliyor. hdd'nin takıldığında çalıştığından emin misiniz peki? hdd'yi bilgisayarcıda başka bir pc ye takıp denediniz mi?

istanbulda iseniz kadıköy yazıcılar'da -1.katta merdivenden iner inmez sol çaprazda notebook'cu var. oraya bir gösterebilirsiniz yakınsanız.
  • baldan kaymak  (07.12.22 12:41:07) 
@baldan kaymak evet farklı bilgisayarlara takıldı yedekler almak için herhangi bir sıkıntı yok hdd çalışıyor. çevremde pek öyle iyi bir bilgisayarcı da yok açıkcası, dediğiniz yere bir götürüp baktırabilirim en azından işinin ehline gitmiş olur.


  • kakamelsokoban  (07.12.22 12:44:32) 
o laptopun gücü hdd'yi beslemeye yetmiyordur belki? çok çekmiyor aslında, baktım 10 watt çekiyor demişler. ama laptop için her watt kıymetli. e hdd yerine zaten hdd kadar elektrik çeken ssd takmışsınız. tahmindir.


  • comp  (07.12.22 14:45:18 ~ 14:47:14) 
caddy'e ssd'yi taktığınızda çalışıyor mu? hdd'yi kendi yerinde ssd'yi caddy'de kullanmayı deneyebilirsiniz belki.

comp "hdd kadar elektrik çeken ssd" demiş de bu yanlış. ssd çok daha az güç tüketir. bu yüzden caddy'e ssd denenebilir diyorum zaten. dvd-rw için olan port hdd'ye yetecek gücü veremiyor olabilir. düşük ihtimal tabi bu çünkü sata güç muhtemelen iki slotta da paylaşılıyordur ayrı bi rail yoktur ama denenebilir.
  • konetsu  (07.12.22 16:04:59) 
hemen hemen aynısı başıma geldi işten anlayan bir arkadaşa götürdüm bazen slotlar yerine tam geçmiyor dedi biraz daha ittirdi ve hdd yi gördü.


  • jamswety  (07.12.22 18:14:51) 
@jamswety +1 bunu demek için gelmiştim. Bence %100 bu.


  • guitarissimo  (07.12.22 18:41:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.