[]

Bu duruma sinir olur musunuz??

Bir arkadaşımla buluşacaktık, anlaştık (çarşamba). Bugün (salı) sabah bana mesaj yazdı, yarın buluşamayabiliriz sana haber vereceğim diye. Tüm gün ses yok, şimdi (20:30 gibi) yazmış ki “kaçta buluşuyoruz, bir şey yazmadın”.
Bu saygısızlık değil mi ya? Gün içinde yazsa yine tamam, ben onun keyfine göre mi hazır bekleyeceğim? Ya da üslubu daha farklı olsa, kusura bakma ama iptal edebilirim, sana en kısa zamanda haber vereceğim falan dese ok.

Hiç yanıt yazmadım ve yazmayı düşünmüyorum. Haklı mıyım yoksa arkadaşımın yaptığı normal mi?

 
Bu saygısızlığın yanında narsisist bir davranış. Sorun bende değil sende davranışı. Senin yüzünden buluşamadık beni ne kadar çok beklettin demek bu. Saçmalık hadsizlik.


  • muhayyer divan  (06.12.22 21:02:52) 
sinir olurum bazı insanlar böyle düşüncesiz ve söylediği sözlerin takibini yapmıyor, insan ağzından çıkan sözden sorumludur, hastalık kaza gibi beklenmeyen durumlar dışında haber verecem deyip haber vermemek sorumsuzluk

edit: yalnız çarşamba günü için salı akşamı 8de mesaj attıysa bu makul, başta salı günü yani bugünkü buluşma için akşamın 8inde mesaj attı sandım
  • freebird5406_2  (06.12.22 21:03:35 ~ 21:10:30) 
Benzer sebepten 3 yıllık arkadaşlığımı bitirdim.

Zamanıma saygı duymayan birine zaman ayırmam.
  • baldan kaymak  (06.12.22 21:20:28) 
umrumda olmaz. beklemem oyle uygunsam bulusurum degilsem bulusmam


  • ala09  (06.12.22 21:20:44) 
Olurum. Plan yapildiktan sonra uzerine on kere konusmak etmek bana vakit ve enerji kaybi gibi geliyor. Benim vaktimden calamaz, kusura bakmasin.

Tabii ki son anda acil bir is cikabilir ama bu dediginiz asiri rahatlik, koyvermislik... Bunlari hic sevmem.

"Gelebilirim de gelmeyebilirim de" mesaji veren en yakin arkadasima, acik acik "Gelme!" dedim en son. Beni yoruyor. Yormayan ve sinir etmeyen arkadaslardan devam edelim.
  • buf-e kür  (06.12.22 21:22:25 ~ 21:24:15) 
hiç mesaj yazmazsan pasif agresif olacaksın. yarın için başka yaptım, haberleşiriz yazıp görüşmeyi kes.


  • orpheus  (06.12.22 21:52:08) 
seni yedekte tutuyormus. daha ilginc/eglenceli bir plan cikar diye umuyordu, oyle bir sey de cikmadi tabii ki. bir de topu sana atiyor aklinca "cevap vermedin" diye.

acik acik "sana haber verecegim yazdin ve haber vermedin. ben de baska plan yaptim" diye cevap ver. sonrasinda da ben olsam konusmazdim.
  • hot potato  (06.12.22 22:05:48 ~ 22:09:10) 
bence boşuna gerilmişsiniz ve sizin davranışınız da onunki kadar kusurlu.

"sana haber vereceğim" yazdığında o mesajı cevapsız mı bıraktınız?
bence bu da pek normal değil mesela.
"tamam, kaça kadar haber verirsin?" ya da "tamam haberleşiriz" falan gibi bir şey demeniz gerekirdi.
hatta samimiyseniz, "aa n'oldu yahu? tamam haber verirsin" falan da denebilir böyle bir durumda.
zaten samimi bir arkadaşımsa, belli saate kadar haber çıkmadığında, "haber verecektin, ne oldu?" diye sorabilirim de.

illa sizi ikinci plana attığını falan düşünüp varsayım üzerinden ilerlemenin anlamı yok, belki önemli bir şeydi ama gerçekleşmedi.

o mesaja cevap almadıktan sonra "tamam yarın görüşüyoruz, diğer ihtimal/iş/program olmadı" mı desin kendi kendine?
saçma bir kopukluk olmuş diyalogda.
sadece "haber veririm demiştim de, gerek kalmadı, yarın buluşuyoruz değil mi?" falan yazsa daha sempatik olurmuş.

insan ilişkilerinde bu kadar pasif veya kötü düşünceli olmaya gerek yok, sürekli olmadıkça arada bir programlar değişebilir.
"sizi şu konuma sokmuş, bu pozisyona getirmiş, hem suçlu hem güçlü" falan gibi altında art niyet aramanın anlamı yok bence.
en fazla, "haber vereceğim dedin vermedin, ben de seni bekledim sabahtan beri" falan gibi bir şeyler söylemek yeterli olurdu bana göre.
büyütülecek bir şey yok gibi.
  • blatta hiberna  (06.12.22 22:23:04 ~ 22:26:59) 
abartıyorsun gibi geldi bana. sabahtan mesaj atmış kapı duvar olmuşsun. bi şey söyleseydin, "tamam haber bekliyorum" gibi o da daha erkenden yazacaktı sana gidişatı büyük ihtimalle. üstüne tekrar mesaj atmış sinir olmakla meşgulsün. cevap yazma da daha iyi bi plan yapar belki yavrucak.


  • anna sun  (06.12.22 23:42:02) 
arkadaşlık derecesine bağlı. yakın arkadaşlarım dese alınmazdım. ne olacak ki. yakın olmayan arkadaşlarım deseydi işim var deyip geçerdim. biraz denyoluk bu ama adamına göre.


  • bohr atom modeli  (07.12.22 00:08:12 ~ 00:08:44) 
bence ikiniz de anormal davranmışsınız. ama sen daha anormal davranmışsın. olay gereksizce bu hale gelmiş.


  • abelardo  (07.12.22 00:23:15) 
blatta hiberna +1

Buluşamayabiliriz dediği mesaja cevap vermediğinizi varsayarak söylüyorum.
  • pispinti  (07.12.22 13:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.