[]

Duştaki suyun sıcaklığı niye sürekli değişir?

Kombinin ayarında vs. bir sıkıntı yok ama kombi biraz eski.

Bazen 15-20 dk su sabit sıcaklıkta akarken bazen musluk sıcak tarafta ve debisi düşük olmamasına rağmen 1 dk sıcak su veriyor, sonra yeniden ateşleme yapıyor o sırada su soğuyor, tekrar ısınıyor vs.

Özellikle soğuk havalarda keyifsiz bir duş deneyimine sebep oluyor bu da.

Sebebi ve çözümü nedir, bunları nerelerde aramak gerekir?

 
Kombinin içinde bi sıcaklık sensörü var, bi de soğutma / havalandırma yapan bi fan gibi bişey var.

Fazla tozlandıysa tıkandıysa falan fan soğutamıyordur, fan soğutamayınca da ara ara kapatıyordur kendini kombi.

Tabi bu teori neden normal kalorifer çalışırken değil de su ısınırken oluyor sorusunun cevabını vermiyor. Ama yine de güzel bi başlangıç noktası olabilir. Geçen başıma geldi 300 liraya fanı temizledi usta, düzeldi sonra kombi.
  • plutongezegendegilmi  (06.12.22 18:05:41 ~ 18:22:17) 
@pluton Kombi sadece su ısıtmak için var. Ev yerden merkezi ısıtmalı onu söylemeyi unutmuşum.

Ama fana bi bakayım kendim yapabilirsem hallederim. Teşekkürler ^^
  • chicha_v2  (06.12.22 18:18:48) 
Belki de su sıcaklık ayarınızı biraz yükseltmek veya düşürmek çözecektir. İçini açmadan önce onu deneyin derim.


  • michael_knight  (06.12.22 19:35:23) 
geçenlerde kombi bakımına gelen arkadaş, kazanda delik olduğunu bu nedenle benzer şekilde arada suyun sıcaklığının değişeceğini söylemişti. biz pek öyle bir problem yaşamadık o yüzden yaptırmadık ama, belki bu tarz bir problemin olabilir.


  • vampir akrep  (07.12.22 09:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.