[]

lastiklerin altına tahta koyunca ne oluyor?

yazın son dönemlerinde yazlıktaki bir arabanın tekerleklerinin altına 5 cm kalınlığında tekerleğin yere temas eden tüm yüzeyini kapsayacak şekilde bir tahta parçası koymuşlardı. geçenlerde tekrar gittim aynı araba aynı şekilde duruyordu. kapalı garaj veya üstü kapalı bir yer değil, yol kenarında üstü açık duruyor araba.

tekerlekler yere değmiyor olsa yaptıklarını anlayacağım ama bana göre bu şekilde ha yerde duruyor, ha tahtanın üzerinde duruyor fark etmiyor. su basacak bir yer de değil. ne amaçlanmış olabilir?


 
kesinlikle bir amacı vardır. ama bu kadar bu işi ciddi almakta bana biraz mallıktan öte gelmiyor.


  • mikahakkinen  (06.12.22 14:01:04) 
lastikleri asfaltın sıcağından korumak içindir?
ya da
araba altına sürekli girmek gerekiyordur tamir, kedi kaçtı vs öyle sabitlemişlerdir
  • comp  (06.12.22 14:19:29) 
bisikletlerin altına koyuyordum ben. havası inmesin diye.
benzer sebepten olabilir. uzun süre orda bekleyecekse.

  • jelly bear  (06.12.22 14:22:00) 
Kış korumasında tekerleri yerin soğuğundan kesmek için yapılır, ama açık alanda çok da mantıklı değil.

Ayrıca sık sık tekeri döndürüp basınç uygulanan yüzeyini değiştirmek lazım, lastiğin yapısının bozulmaması için.
  • John Bloor  (06.12.22 15:06:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.