[]

Yurtdışı telefon kayıt?

Bunu yurtdışından getirip satanlar kendi pasaportuna işleyip mi satıyor? Telefonda kullanılacak hatla pasaport sahibinin aynı kişi olması gerek diye biliyorum. Ben son birkaç senedir yurtdışına çıkmadım, alıp kendi pasaportuma isletemiyo muyum? Eğer bu gibi zorlukları varsa insanlar neden başkasının getirdiği yurtdışı telefonları alıyor? Pek mantıklı bi yan bulamadım. Satarken de sıkıntı anladığım kadarıyla...




 
kayıtsız satıyorlar. Son bir sene içerisinde yurda girişin varsa kayıt edip kullanıyorsun. Kaydetmezsen 4 ay sonra kapanıyor.


  • adivar  (06.12.22 10:26:24) 
1 yil kadae uzattilar kapanma suresini bu arada


  • tuborg yesili  (06.12.22 10:31:38) 
Örneğin iphone Almanya'da ucuz, orada biri alıyor getiriyor telefonu, sonra Kıbrıs'a gidip gelen biri bu telefonu ilk kişiden satın alıyor. Kendi pasaportuna parasını verip kaydediyor ve kendi hattı ile kullanıyor.


  • burfak  (06.12.22 10:37:41) 
ucuz bilet alıp çıkış yapmayı bekliyor alanlar


  • lcha  (06.12.22 10:38:06) 
@burfak Kıbrıs’a giden kişi ordan da alabilir, bulamadıysa alamadıysa o ayrı ama gereksiz bi macera yakın zamanda yurtdışına gitmeyecek olan icin.

Telefonun pasaporta kaydından bi sene sonraki akıbetini de merak ediyorum. Garantisi yok o tamam. Peki 2 3 seneye telefonumu değiştirmek istiyorsam? Çekmeceye mi kaldırıyorum?
  • olutaklidi  (06.12.22 12:11:58) 
android cihazlar için imei çakma da yapılabiliyor. iphone için tek yol pasaport kaydı. kayıt hakkı olan ya da yakın zamanda olabilecek biri alıp kendisi kaydediyor. şu an piyasada iphone yok mesela her giden alamıyor o yüzden. 3 sene sonra tüm hatlar ile kullanılabiliyor telefon.

1 yıl muhabbeti bitti bu arada. 4 ay maksimum süre.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (06.12.22 12:43:32) 
@olutaklidi,
her ürün her yerde aynı fiyat avantajıyla olmuyor. Kıbrıs'ta, Almanya'daki fiyat olmayabilir, veya stok yoktur.

  • burfak  (06.12.22 13:18:47) 
Madde 9: 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 57. maddesinin üçüncü fıkrasının birinci cümlesinde yer alan 'kesintisiz yedi yıl' ibaresi 'son sinyal alınmasından itibaren kesintisiz bir yıl' şeklinde, fıkranın ikinci cümlesinde yer alan 'yedi yıllık' ibaresi 'bir yıllık' şeklinde, fıkranın üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir.
Bu suretle elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılan cihazlar son kullanıcılara ait bir hat ile kullanıldığında, bu cihazların elektronik kimlik bilgileri başka bir işleme gerek kalmaksızın, tekrar kayıtlı hale getirilir.”

  • tuborg yesili  (06.12.22 13:26:56) 
sonradan degistiyse 1 yil muhabbeti bilmiyorum, yurtdisindayim telefonu alali 1 yili tam doldurmaj uzere trde kullanabiliyordum hep bir sonraki gelisimde kayit ettirmedigim icin kullanamayacagim. yenilerde 14 gun sureniz kaldi mesaji geldi


  • tuborg yesili  (06.12.22 13:29:01) 
tuborgyesili'nin kafası karışmış. kayıtsız 4 ay kullanılabiliyor. 7 yıldan 1 yıla denilen olay kayıtlı kullanılmayan, kenarda duran telefonlar için geçerli. 1 yıl sinyal alınmayınca kapatılıyor.


  • adivar  (06.12.22 13:53:51) 
"İnsanlar neden başkasının getirdiği telefonu alıyor?" ben almak zorunda kaldım çünkü almak istediğim telefonda stok problemi var. Harç parası da zamlanıyor diye aldım.

Kapanma süresi dört ay, yurt dışı giriş/çıkışı olan pasaporta kayıt imkanı bir yıl. Kasım ayında aldığım telefonu Haziran 2022'deki çıkışı göstererek kayıt ettirdim.
  • pispinti  (06.12.22 13:55:07) 
@tuborg'un bahsettiği bambaşka bir olaymış. imei kaydıyla alakası yok o konunun.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (06.12.22 15:58:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.