[]

Laptoptan çok fazla makale okumak ve göz sağlığı

Doktora yapıyorum ve her hafta deli gibi makale okuyoruz. Yoğun şekilde laptoptan okuyorum. Gözleri korumak için neler öneriliyor?

Yaptıklarım şu:

Ekranı sıcak renk modunda okuyorum sürekli.
Ara veriyorum sık sık.
Ama gözlerim yine de yoruluyor.

Puntolar mesafeye göre ne kadar olmalı? Ekran uzaklığı vs. hiç bilmiyorum açıkçası.

Bulanık görme durumum da var bir de ne yazık ki son 1 senedir. Ne yapmak lazım?

Şimdiden teşekkürler.

 
göz doktoruna git bulanık görüyosan. gözlük versin onu tak. en azından dinlendirici numaralı bi gözlük al


  • jelly bear  (06.12.22 10:20:00) 
Benzer durumdayım üzerine işim de bilgisayar üzerinden yürüyor. 2 senedir f.lux kullanıyorum pc'de. Birkaç ay önce Atasun'dan ekran gözlüğü aldım. F.lux'a rağmen çok fark ediyor. Öneririm.


  • Amaranta ursula  (06.12.22 11:12:06 ~ 11:15:44) 
Göz doktoru, mavi filtreli gözlük camı kullanımı = huzur


  • yekkyea  (06.12.22 13:29:03) 
Biraz para bayılıp 9-10 inch e-ink ekranlı kindle, onyx vs. e-reader almalısınız. Basılı kitap okur gibi okursunuz. Pc başında da oturmanıza gerek kalmaz.


  • opethian  (07.12.22 06:53:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.