[]

Sakız çiğnemek neden ayıp olarak görülüyor?

Tek basınayken değil de toplum içinde insanlarla etkileşimdeyken ya da sınıf ortamında vb durumları kastediyorum.
öznel değerlerden soyutlarsak rasyonel bi sebebi var mı sizce?



 
toplantı sırasında yemek yemek gibi. dikkatini başka bir şeye adamak gibi geliyor.


  • sttc  (06.12.22 01:36:06) 
Liseden sonra sakız olayına takılan birini görmedim. Üniversitedeyken de iş hayatında sunum yaparken de hiç denk gelmedi sakız çiğnememe takılan biri.


  • Deathrow  (06.12.22 01:51:32) 
Saygısızlık olarak görülen sakız çiğnemek değil bence, sakızı çiğneme şekli.


  • gallienus  (06.12.22 08:16:49) 
Çiğneme şekli önemli +1

Ağzının içinde efendi gibi döndürenleri ayıplayan birini görmedim.

Gürültülü, balonlu, ağzının içinde döndürmeli, sündürmeli, patlatmalı vb çiğneme şekli pek hoş gelmiyor insanlara doğal olarak. Dikkat dağıtıyor.
  • msb  (06.12.22 11:40:23) 
Sakız çiğnenirken ağzın gereğinden fazla açılması, dudakların olağandışı şekillere getirilip hatta üzerine bir de balon yapılması, yüz yüze ilişkilerde itici görünebilir. Bizler insan olarak(yüzüne botoks doldurmuş teyzeleri ayrı tutuyorum) konuşmanın yanı sıra mimikleri ile anlaşan varlıklarız. Kaldı ki, sakız çiğnerken aşırıya kaçan insanın yerli yerinde jest ve mimik gösterebilmesi neredeyse imkansızdır. Hal böyle olunca da sakız çiğneyen kişi çoğu zaman samimiyetsiz ve ciddiyetsiz bir görüntü verir. İnsanların sakız çiğnemeyi abartan kişilerden iğrenmesinin asıl nedeni de budur. Hele ki konuşurken kelimeleri etkileyecek, peltek telaffuza yol açacak ve dahası karşı tarafa tükürük sıçratacak ölçüde sakız çiğneyen kişiler, karşısındakiler tarafından direkt "saygısız" olarak algılanabilir.
siz siz olun, ille de sakız çiğnemek istiyorsanız mümkün olduğunca ağzınızı açmadan çiğnemeye, konuşmanız gerektiğinde çiğneme eylemine ara vermeye özen gösterin.
Bir sakız parçasının sizi sosyal ortamlardan dışlanmanıza yol açmasına izin vermeyin...
  • trawmatolog  (06.12.22 13:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.