[]

2 kedi ile 22 saat otobüs yolculuğu mümkün mü?

şalom şalom, daha önce buna benzer bir şeyi tecrübe eden oldu mu? kedisi ile 4-5 defa otobüs yolculuğu yapan bir arkadaşım mümkün değil dedi. hava alabilecekleri bagaja koyulsalar donarak ölme ihtimalleri varmış ve eğer 2 koltuk bile satın alsam koltukta olsalar da miyavlamaları gece insanları rahatsız edebilirmiş ve eni sonu bagaja almam gerekirmiş. bunun bir çözümü yok mudur? mama, su halledilir ama kum sorunu da varmış. bence o halde dışkı yapmak akıllarına gelmez ya ortam stresli değil mi sonuçta?
bana hepsi bi şekilde çözülür gibi geliyor da. tecrübe eden varsa nasıl geçtiğini anlatırsa bana yol gösterebilir.

kedilerimle uçağa binemiyorum çünkü devletin zorunlu tuttuğu hiçbir şeyi yaptırmadım, çip taktırmak, pasaport vs (prensip olarak yaptırmadım, parasızlıktan dolayı değil).
ayrıca eğer 22 saat yol gidemeyeceksem bir tanesi 3 saatlik eskişehir'e biri 4-5 saatlik yol ile ankara'ya gidecek. bu 3-4 saatlik yollar ile 22 saat yolun çok bi farkı yok bence. geçiçi bir ilaçla uyutma gibi alternatifler deneyen var mı?

 
“prensipleriniz” için kedinizi bir otobüsün bagajında soğuk ve korku dolu 22 saatlik bir yolculuğa mı zorlayacaksınız? bence sorulması gereken soru bu.


  • roket adam  (04.12.22 23:39:00) 
hahaha ben niye her sorumda linç girişimine maruz kalıyorum ya. evet, gerekirse öyle yapacağım. prensipler zaten bu yüzden prensip, tırnak içine alabileceğiniz sözde bir konu değil yani


  • belki bilardo  (04.12.22 23:43:27 ~ 23:43:41) 
biraz kedinin karakterine bağlı bir durum. ayrıca "bence o halde dışkı yapmak akıllarına gelmez" çok yanlış bir bakış açısı. hayvanın biyolojisi bu. aklına gelmesiyle alakalı bir tercih değil. o 22 saat içinde en az 2-3 defa bunu yapacaktır çünkü. hatta korktuğu için bu sıklık artabilir.

22 saat de uyutma-sakinleştirme için çok çok uzun ve riskli bir süre.

nasıl olur bilmiyorum ama uçak dışındaki en iyi tercih özel otomobil olabilir.
  • orpheus  (04.12.22 23:45:54 ~ 23:46:46) 
Pet taksi sizin çözümünüz. Sakinleştirici de verirsiniz. Veterinere danışın onlar anlatır. İdare eder.


  • sibertenik  (05.12.22 00:02:30) 
5 saatle 22 saat arasinda gayet de büyük fark var. Eger 22 saat otobüs yolculugu deneyecek olursaniz hayvancagiza iskence etmis olursunuz. Bagaji hesaba katmiyorum zaten. Paraniz varsa, taktirin cipi ve birlikte ucun. Cok minik bir islem.

Diski da cis de akillarina gelir. Hatta stresliyken daha da güzel gelir. Kimileri bebek bezi bagliyor bu tür durumlara karsi. Sakinlestirici ilac meselesini de yine veterinere danismaniz gerekiyor.
  • chihirovekohaku  (05.12.22 00:03:26) 
Devam edeyim iki en büyük boy kutuya yaş mamayla yerleştirirsiniz bir günlük tam öğün olmasına gerek yok. Artık o kutuya yapsalar da bir gün idare eder. Yolculuk sırasında kutunun açılması doğru olmaz. Pet taksi otobüsten hızlı ulaştırır zaten.


  • sibertenik  (05.12.22 00:05:41) 
ne sorunuzun tamamını okudum ne de cevapları fakat başlıktan yola çıkarak daha önce bir arkadaşımın başına gelen detayı aktarmak istedim.
arkadaşım kedisiyle kendi aracıyla 4-5 saatlik bir yolculuğa çıkmıştı. hayvan huysuzlanınca kafesin kapağını açmış. Hayvanda pedalın altına girmiş. Çok sıkıntılı anlar yaşadığını aktarmıştı. Zaten tahmin edilebilir. Hayvan sıkılacak bunalacak ve sorun çıkartacak kaçarı yok. Ve eğer serbest bırakırsanız da en olmaz yere girecek tehlike oluşturacak. Bunun da kaçarı yok.

  • sparkle kiddle  (05.12.22 00:16:46) 
22 saat yolculuk için vereceğiniz sakinleştirici dozu sağlığı için çok tehlikeli olur. Sakinleştirici alsalar bile farklı bir ortamda stres oldukları için yemek ve su içiremezsiniz. Üstüne aç haliyle sakinleştiriciyi belli aralıklara tekrarlayacağınız için ishal, kusma, terleme vs. durumlarla kesin karşılarsınız.

Bagaja koymayı kesinlikle düşünmeyin bile. 22 saate siz bile zor dayanabilirken, kedilerinizin dayanması mucize olur. Bagajın karanlık ve nispeten havasız bir ortam olduğunu da düşünürseniz sağ çıksa bile psikolojisini düzeltmeniz kaç hafta sürer.

"bir tanesi 3 saatlik eskişehir'e biri 4-5 saatlik yol ile ankara'ya gidecek" fikriniz daha uygulanabilir. Onda da illa otobüsle gidecekseniz yanınızdaki koltuğu da kedileriniz için satın alıp taşıma kafeslerini yanınıza koyabilirsiniz. Gece yolculuğu tercih ederseniz, insanlar farketmez. Bileti kedileriniz için satın aldığınızı da belirtirseniz muavin de idare etmeye çalışır, yardımcı olur. Olmadı en arkaya geçersiniz vs. Kesinlikle gözlem altında, yanınızda olsun kedileriniz.
  • nothere  (05.12.22 00:19:20) 
mümkün değil.


  • sizofren06  (05.12.22 12:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.