[]

Yeni spora başlayacak şişmana tavsiyeler

Selamlar gençler. 125kg birisiyim, haftaya bir spor salonuna yazılmayı ve daha sağlıklı olmayı istiyorum. Daha önce hiç spora gitmedim, diyet işini hallettim gibi, niyetim 90kg civarlarına düşmek. Benim gibi amatör birine neleri önerirsiniz, nasıl çalışmalar yapmalıyım?




 
önce beslenmeyi düzenle sonra düzgün ve kopmadan istikrarlı spor yap (aksatma) ve iyi dinlen.
gerisini zaman halleder

  • basond  (03.12.22 22:16:35) 
Spor salonunda vaktinin çoğunu kardiyo bölümünde geçir.
Bir nabız ölçer saat edin.
Maksimum kalp hızını hesapla.
Nabzını maksimum kalp hızının %50 si ile %70i arasında tutacağın şekilde uzun soluklu kardiyo antrenmanları yap.

Diyetini düzgün organize ettiysen gerisi zaten gelecektir.
  • Mirket  (03.12.22 22:45:08) 
Fırsatınız varsa fitness ile beraber yüzmeye de başlayın çok daha çabuk sonuc almaya başlarsınız.


  • sanguine  (03.12.22 23:17:19) 
Eğer bu isi düzgün yapmak istiyorsaniz ve öğrenmek istiyorsaniz;
Brad schoenfeld
Menno henselmans
Mike israetel
Layne Norton
Alan aragon

Tdee calculatorden hesaplayin ve belli miktar düşük şekilde kalori alın. Içine spor vs katmayin, spor her zaman ekstra olacak çünkü fazla hesaplamaya çok yatkiniz sporda.

Sırf kardiyo yapmayin. Isinde uzman birinin yazdığı bir başlangıç programini yapin (spor salonundaki hoca değil de internetten).
Kardiyoyu hızlı yapmayin, boşuna vücuda yük bindirmeyin. Kilo diyet yaparak verilir, spor ile değil.

Eğer gerçekten agirliklarla spor yapmak istiyorsaniz baslangic icin starting strength ideal olabilir. Ama hareketleri birinin öğretmesi ya da sizin öğrenmeniz lazım. Bu noktada resistance machine dediğimiz aletleri kullanmak mantıklı olabilir, risk az.

Cok okumak önemli fitness olayinda. Bro science yer gok, ayırt etmeyi bilmek icin de okumak, isi pseudoscience olmayan kisilerden öğrenmek gerekiyor.
  • logisticsmanager  (04.12.22 01:00:46) 
Tum hayatin boyunca spor yapman gerekitigini kabullenip yola cik. Bu kabulle de ilk bastan fazla yuklenip cabucak hevesini kacirma - sabirli ol.


  • hot potato  (04.12.22 03:03:57) 
motivasyona inanma
disipline inan

dunyanin en iyi atletleri
en iyi sporculari
bile
her sabah antreman yapmak istemezler, onlarin da caninin uyumak, spor yapmamak istedigi gunler vardir

disiplinli olun, canim istemiyor diye eski sagliksiz duzene donmeyin
  • Corc  (04.12.22 04:26:34) 
uykuyu da çöz. günde en az 8 saat gece uykusu... magnezyum takviyesi kesinlikle al.


  • alperz  (04.12.22 05:59:55) 
disipline inan +1.

Yaptığım bir rutini yazayım; her ay A3 kağıdına Mevcut ayın takvimini çıkarıyorum. Spor salonuna gideceğim günlerde neyi yapacağımı yazıyorum. Salı Ön Kol-göğüs, Perşembe Arka kol-sırt, Cumartesi Kardiyo vs. vs.

Gidersem o güne tık atıyorum, gitmezsem çarpı. Duruma göre programı değiştiriyorum. İşte Salı gitmediysem Çarşamba gidiyorum. Duruma göre ya bir gün önceye veya ertesi güne bırakıyorum.
  • put it in your appropriate place  (04.12.22 23:16:07) 
tek tavsiyem iyice hafifleyene kadar fazla ko$ma, belini ve eklemlerini zorlarsin, kendini sakatlayabilirsin..

hafifledikten sonra ise hafif tempo kosmani oneririm arada, cok guzel sekle sokar insani..
  • cooperr  (04.12.22 23:33:46) 
Detaylı tavsiyeler verilmiş. Ben de yılların kilo vericisi olarak şunları önereyim.

Benim için ideal kilo verme hızı haftalık 1 kilodu. Bu da senin durumunda 7-8 ay yapar. Uzun gibi görünüyor ancak uzun değil çünkü şimdi başlayacaksın ve 8 ay sonra sonuç alacaksın gibi bir durum yok. Gün gün hafta hafta sonuç alacaksın ve bunu aynada göreceksin. Farkını da hissedeceksin. O yüzden sadece sporuna-yüzmene git gel düzenli olarak. Orada da düzenli bi programın olsun onu takip et. Uzun vadeye yay ama motive olurken uzun vadeyi düşünme. Bugün sporun varsa bugünü aradan çıkar, git sporunu yap gel. Yarını, haftayı, sonraki ayı geldikçe düşünürsün.

Karbonhidrat, yağ, protein nedir öğren. Protein ağırlıklı beslen. Yemek ve öğün kontrolünü eline al. Yediğin şeyleri sen belirle, mümkünse de sen yap.

Bol bol su iç. 3 litre civarı günlük.

Bol bol kardiyo yap denmiş. Bence de yap ancak benim deneyimlerim ağırlık antrenmanlarının da çok önemli olduğu. Ağırlık antrenmanının hem kalori yakmada hem de vücudun şekil almasında ciddi etkisini gördüm ben. Direkt kilo vermek iyi bir görünüme sahip olmak anlamına gelmiyor her zaman. Biraz paraya kıyıp PT desteği de alabilirsin başlarda. Faydası olur.

Tartıdan ziyade aynaya bak. Ayna>Tartı.

Vazgeçme.Çok da zor değil. Bi kere yapacaksın ve kurtulacaksın gibi düşün. Şişmanlık kerizliktir unutma. :D
  • vaveylababa  (05.12.22 10:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.