[]

sağlık bakanlığı personeli eş durumu tayin

arkadaşlar, ben öğretmenim (sözleşmeli değil kadroluyum ve zorunlu hizmetimi bitirdim) eşimin de tıbbi sekreter olarak atanma ihtimali var bu ay içerisinde. şu an yaşadığımız şehire atanma ihtimali olmadığı için tayini gerçekleşir ise şehir değişikliği yapacağız.

şu an yaşadığımız şehirde kendi evimiz olduğu için, bir müddet sonra tekrar buraya dönmeyi düşünüyoruz mümkün olursa. veya en azında eşim istanbul'a atanır ise istanbul'da fazla kalmadan başka 3.bir ile geçmeyi düşünüyoruz. şimdi ben meb in tayin kurallarına vakıfım ama sağlık bakanlığı hakkında fikrim yok. tabii gene kendi kendimize biraz araştırma yaptık. sağlık bakanlığı tayin yönetmeliğini filan okudum ama daha da kafam karıştı diyebilirim.

şimdi anladığım kadarıyla aile birliği mazereti tayininde öğretmeni, sağlık personelinin yanına gönderme esas. yani eşimin atandığı ile gidebiliyorum ama eşim o şehirde çalışmaya devam ettiği sürece sittin sene o şehirden çıkamıyorum. benim planım şu, şubat döneminde eşimin atandığı ile eş durumu ile tayin isteyip 1 yıl çalışıp, başka bir şehire geçip, eşimin eş durumu tayini başvurusu yapıp benim yanıma gelmesi. bu mümkün mü?

2.bir sorum da sağlık bakanlığında da meb'deki gibi hizmet puanı esası varmış, lakin istanbul'un ek hizmet puanı 0 görünüyor tabloda. meb de tamamen hizmet puanı esas. eğer aynı sistem var ise çok saçma çünkü istanbul'da 1 milyon yıl boyunca da çalışsan 0 puan oluyor bu mantığa göre ve tayin isteyemiyorsun. (yani kesin öyle değildir ama işin doğrusu ne onu çözemedim)

pazartesi günü tercihler sona eriyor, 2.5 yaşında da bir çocuğumuz olduğu için açıkçası acilen bu tayin konularında düzgün ve sağlıklı bir bilgi edinmemiz lazım. açıkçası istanbul'a atanıp uzun yıllar oradan çıkamama durumu olursa bu kabus gibi bizim için ve ona göre istanbul yazıp yazmamaya karar vereceğiz. ayrıntılı cevap veren olursa çok minnettar olurum.

ek: eşim sözleşmeli olarak atanacağı için isteğe bağlı tayin için 3+1 yıl a tabi olduğunu biliyorum. a) eş durumu da dahil olmak üzere illa 3+1 yıl atandığı ilde kalmamız mı gerekiyor b) ben bu şubat ayında eşimin yanına atanıp, 1 yıl çalışıp, x bir ile isteğe bağlı tayin yapıp akabinde eşimi eş durumu tayini ile yanıma aldırabiliyor muyum?

 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.