[]

Hobiniz / ilgi alanınız ne?

Hobiniz / ilgi alanınız ne var? Az bilindik, ilginc bir sey de olabilir, bilindik de olabilir. bir veya birden fazla yazabilirsiniz. şu anda yaptığınız, ara verdiğiniz veya tamamen biraktiginiz olarak da bahsedebilirsiniz.


bendeki bazilari:
- gaming (video oyunu oynama)
- elektronik müzik / dans
- film / anime / belgesel izleme
- seyahat (yapabildigim kadar)
- bisiklet sürmek
- vucut gelistirme
- dilbilim

su anda coguna ara verdim, hayat degisikligi, aile, hastalik vs. durumlari yuzunden. daha once "gaming pc" ve bisikletim vardi, onlar yok artik. vucut gelistirmeye yapabildigim kadar devam ediyorum. dilbilim hep arastirdigim, ogrendigim bir alan. genel olarak yeni seyler ogrenmeyi de severim. film ve belgesel de izlemeye calisiyorum arada.

 
Yalnizken 50+ ulkeye turist olarak seyahat ettim. Simdi cocuklarla bir yerden bir yere gitmek cok zahmetli oluyor.Yalniz seyahat ederken gozumu karartip, kopek baliklari ile dalis, gorilla trekking vs. bir dolu uc aktiviteye katilabiliyordum. Simdi Jamaica'da ya da Dominik cumhuriyetinde havuz kenarinda icki iciyorum. Ne yazik ki seyahat hobim olmaktan cikti.

Bir arazim var. Okyanus kiyisi. 180 donum. 400 tane agac diktim. Elektrik hatti cektirdim. Su kuyusu actirdim ve septik tank yerlertistirttim. Su an sadece 35 foot uzunlugunda bir camper aldim. Gecen yaz 5-6 gece camper'da kaldim. Oldukca hosuma gitti. Su an tamamen off the grid seceneklerini arastiriyorum. Monolithic dome seklinde bir ev dusunuyorum. Henuz tam karar vermedim. Bu tur konularda okumak, ogrenmek, bir seyler izlemek oldukca hosuma gidiyor.

Kar motoru. Su anda beni en cok rahatlatan aktivite bu. Resmen her turdan sonra yeniden doguyorum. Iki tane kar motorum var; biri yamaha vk professional digeri yamaha apex. Her kis en az bir haftalik kar motoru turlarina gidiyorum. Iyice profesyonellestim bu konuda da.

Hobi olarak birkac emlak yatirimi yaptim. Bazilari biraz sorunlu ama rakamlara baktigim iyi gibi su an icin. Bu hobinin daha pasif olacagini dusunuyordum ama resmen normal isimin yanina bir iste daha calisiyor gibi hissediyorum. Kararsizim; birkac yil tutup binalari satmak ruh sagligim icin iyi olacak gibi geliyor ote yandan emlak islerinde uzun sure tutan genellikle kazaniyor. Bu hobi benim icin b.mbok bir seye donustu. Daha dun 5 tane camasir makinasi 5 tane kurutucu aldim...

Spor salonuna 5 yildir 24 saat uyeligim var. Yilda 10 kez gidebildigimi sanmiyorum. Keske buna daha fazla vakit ayirabilsem ama surekli bir seyler pesindeyim.

Iki tane ari kovani aldim. Online aricilik kursu aldim. 1 yil oldu. arilar hala hayatta :) Henuz bal almadim ama uzun vadede kovan sayisini arttirip bunlari blueberry ciftliklerine kiralamayi planliyorum.

Benim butun hobi olarak basladigim seyler genellikle omzumda yuke donusuyor ve rahatlaticiliktan uzaklasiyor. Casual seyler hep disiplin ve is gerektiren seylere donusmaya basladi.Yeni hobilerden uzak durmaya calisiyorum.
  • thetruenorthstrongandfree  (02.12.22 20:00:46) 
3d animasyon.

refik anadol tarzı ama onu normal videolar ile birleştiricem falan.
  • duyurukullanıcısı  (02.12.22 21:09:08) 
Karate yapmıştım üniversitede. Kahverengi kuşağım var. Zamanım, enerjim olsa judo öğrenmek istiyorum.

Fotoğraf çekmeyi seviyorum ama fotoğraf makinelerinin fiyatı uçuk.

Piyano öğrenmek istiyorum ama yine pahalı.

İlgilendiğim şeyler pahalı olduğu için ulaşamıyorum. :D

İlgi duyduğum yabancı dilleri öğrenmeyi seviyorum. Bir süredir Almanca.

Uzay, arkeoloji, fizik, kimya, biyoloji ilgi alanlarım.
  • dissendium  (02.12.22 21:45:21) 
- Suluboya yapıyorum
- Çok fazla dizi izlerdim artık çok konsantre olamıyorum ama eve kapanıp dizi izlemek hala hobim.
- Seramik ve porselene ilgiliyim ama çok zaman&nakit harcamayı gerektiriyor, enerjimi topladığımda yine döneceğim oralara.
- hem ihtiyaçtan hem de sevdiğimden ingilizcemi geliştirmeye ciddi bir ağırlık verdim.
  • amelie poulain  (02.12.22 22:30:33) 
-Çok okurum. Deli gibi okurum. Ne bulursam. Lüzumsuz bilgi çöplüğü gibiyim.
-Türkiye'de gezmediğim, görmeye değer yerlerini görmediğim şehir kalmadı. 4 de yabancı ülke. Seyahati seviyorum.
-Karakalem çalışırdım. İyiydim de. Yıllardır elime kalem almadım. Köreldim.
-3 Mevsim kamp ekipmanım var. Kamp işini seviyorum. Son birkaç yıldır popülasyon bozdu. Hevesim kırık.
-Bir motokaravan hayalim var. Yol arkadaşı yokluğundan beklemede. Bir de bu yakınlarda bir yasa düzenlemesi olmalı diye bekliyorum.
-Karbon ayak izi sıfır olan ve tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayan bir çiftlik hayalim var. O konuda ne bulsam okurum. O da yol arkadaşsızlığından beklemede.
-Kırmızı siyah tae kwon-do kuşağım var. Oryantiring yaptım. Pandemide sekteye uğramışsa da VG çalışıyorum. Evde bir oda ekipmanım var. Tekrar salona başladım.
-Tohumdan çam yetiştirme işine takmıştım bir ara. o an bulunduğum şehirde 10 yaşında çam ağaçları var.
Tıbba merakım var. Bir daha dünyaya gelsem hekim olurdum.
-Sağlıklı beslenme takıntım var. Peynir, ekmek, zeytin, yoğurt, kefir, şarap,vs. kendim yaparım.
-Borsa merakım var. Ufak ufak ve hep kazanırım.
-İMDB 500 listesi içinde seyretmediğim film kalmadı. Severim.
-Bisikletim var. Ama karşılıklı bakışıyoruz.
Bu kadar sanırım.
  • Mirket  (02.12.22 22:53:32) 
-Evde 3 tane akvaryumum var, türlü balık yetiştirip satıyordum bir ara şimdi taşındık boş duruyorlar
-Antika aracım var topladım ancak halen sağını solunu söküp takmayı seviyorum.
-Fırsat buldukça motosikletimle geziyorum ancak bebeden eskisi kadar fırsat olmuyor, iki tane eski motorum daha var toplamak üzere bekliyor.
-Ayda bir 1/12 maket araba yapıyordum ancak bebeden gene fırsat olmuyor.
-15 yıldır trombon çalışıyordum ancak yine bebeden fırsat kalmadı:D
  • mirty  (03.12.22 00:43:52) 
-yazmayı unutmuşum hafatada iki günde boks antrenmanım var 4 yıl oldu başlayalı


  • mirty  (03.12.22 00:45:49) 
Bayraklar, haritalar, ülkelerle ilgili değişik bilgiler, coğrafya vs konularında okumayı öğrenmeyi çok seviyorum. Bu konuların dışında da genel kültürüm baya iyi olmakla beraber bu konularda çok iddialıyım.

Hobi olarak Türkiyedeki şehirlere bayrak tasarlayıp Redditte bayrak seven insanların takıldığı r/vexillology subredditinde paylaşıyodum. Tasarım programı bilgim çok yüksek değil ama fena değillerdi bence :d bi ara kendimi geliştirmek istiyorum tasarım konusunda.

Logoları da çok severim. Özel ilgi alanlarım siyasi parti logoları, belediye logoları, futbol federasyonları gibi ülke federasyonları logoları ve olimpiyat ya da dünya şampiyonası gibi büyük organizasyonların ve bu organizasyonlara adaylık logoları. Bunlar dışında belli hikayesi olan ve genelde bir ülke/şehir/bölge ile bağlantılı logoları seviyorum.

Siyaset takip etmeyi severim. Seçimler özellikle büyük keyif aldığım bi konu. Mesela askeri ya da ekonomiyle ilgili haberlerden çok keyif almam ama seçim ittifakı, kim hangi partiyle ne yapacak tarzı tartışma programlarını saatlerce dinleyebilirim.

Belediye seçimlerini özellikle çok severim. Seçimlerden önce belli başlı partilerin hemen hemen tüm büyükşehir için proje kitapçıklarına internetten bakarım. Kendi şehrime ait olanları zaten seçim bürolarına gidip topluyorum

Seçim sevgim sadece Türkiye içinde değil, yurtdışındaki pek çok seçimi takip etmeye çalışıyorum. ABD gibi seçimleri bol malzeme veren ülkelerinki zaten apayrı bir zevk.

Şu ana kadar iki tane puzzle yaptım biri 1000 biri 2000 parça. 2000 parça olanı çok daha hızlı yaptım çünkü güzel bir dünya haritası puzzle'ıydı, ezbere bildiğim için çok kolay oldu. Bi tane de orta çağ haritaları gibi bi puzzle'ım var bi ara da onu yapıcam.

Dizi/film, sosyal medya, video oyunları gibi klişeleri yazmıyorum. Kitap yıllardır okuyamıyorum maalesef muhtemelen gün içinde çok fazla şey okuduğum için kitaba odaklanamıyorum.

Eurovision izlemeyi sevdiğim gibi Mayıs ayı yaklaştıkça Eurovision ile ilgili haberleri takip etmeyi de seviyorum. Ama bu daha dönemlik bir ilgi. Yılın 3-4 ayını kaplıyor :D

Satranç oynarım ama çok da iddialı değilim, arada kafa dağıtmak için bi iki el atıyorum. Puanım da düşük sayılır.

Bi de sırf hobi olarak Anadolu AÖF'te Uluslararası İlişkiler okuyorum. Hep içimde kalan bir bölümdü, Boğaziçi falan puanım tutuyodu ama gittim tıp okudum maalesef :d normalde sadece çıkmışlara baksam da geçerim ama dersleri dinlemek keyif veriyor bana.
  • nundu  (03.12.22 01:25:52) 
koleksiyon (islemci ve madalya)
araba restorasyon
yarim maraton (sakatlik yuzunden biraktik)
yazin alabalik avlamak
fransizca (bir aralar pesindeydim, baydim)
  • cooperr  (03.12.22 07:30:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.