[]

Birikimlerinizi aylık ne kadar değerlendirebiliyorsunuz?

Herhangi bir yatırım ile? Bist, nasdaq/sp500, kripto, dükkan vs her ne ise

Geçen sene benzer bişey sorduğumda bir kesim stabil olarak %5 kazanmak bile imkansız derken diğer taraf koin alırım 10x yapmadan satmam diyenler vardı burda. Ben de aylık %8-10 arası bişey kazanabilmenin mümkünatınu sorduğumda bir kaç kişi saygısızca çok biliyorsan git wall street’e falan çalış deyince sinirlenip silmiştim duyuruyu. Neyse konu o değil.

Geçen sene aylarca kripto boğası vardı, şu an bist boğası var, bazı arkadaşlarım abd hisselerine girmeye başladılar yavaştan orada ufak bi ralli başlayabilir diye.

Peki siz nerdesiniz ne kadar aylık getiri sağlayabiliyorsunuz? Son 2-3 senede her ay stabil x kazandım demenizi beklemiyorum ama “x’te piyasalar iyiydi 4-5 aylığına girdim şu kadar kazandım” gibi yorumlarınızı bekliyorum

 
bir özeleştiri olarak belirteyim ben hiç değerlendiremiyorum. boş boş %0.1 usd faizinde duruyor. ev, dükkan gibi gelir getiren garanti assetler almak istiyorum ancak o kadar da birikimim yok. kripto ve borsadan parayı kıranlara özeniyorum ama kaybeden de çok olduğu için risk alamıyorum.


  • roket adam  (02.12.22 14:38:14) 
Biz bölüyoruz aile olarak. Az cok demeden boluyoruz. 3 tane hissemiz var, Altin/dolar/euro. Toplam mesela 6bin tl atacaksak her birine 1000 tl atiyoruz. Ortalamada fena degil ama tabi baska bir sey buyurse ayri bir konu ama cok kafayi takmamak lazim.


  • zor azizim zor  (02.12.22 14:52:53) 
Eylül'deki borsadaki bakiyemin şu anda 3 katına çıktığını yazayım. üstelik Ekim'de sosyete düğünü yaptım, tüm masrafını da borsadan satıp karşıladım. düğün maliyeti 3 katına çıktı böyle bakarsan.

aşağıdakileri alıp sattım ve bir kısmı hala portföyde

conse, mepet, smrtg, imasm, yylgd, euren, prdgs, makim, rubns, klrho, krpls, obase, aztek, hktm, kmpur, segyo, alfas, kcaer, turex, golts, tuprs, tskb, krvgd, enkai, karel, tukas
  • gabe h coud  (02.12.22 15:00:59 ~ 15:58:14) 
kredi ödeyip anca geçiniyoruz. birikim yapamıyorum.


  • drako  (02.12.22 16:53:12) 
Borsa %60 share, %40 bond. Son bir yilda cok saglam zarar ettim. Satmayacam 3-5 yila kadar, toparlayana kadar.


  • camussar  (02.12.22 19:35:56) 
en bastan belirteyim, yurt disindayim.

son 3 yildir yatirimlarimin ezici cogunluklari S&P500 ile NASDAQ. S&P500 NASDAQ hisselerini de iceriyor aslinda, ama tum yatrimlarimin daha teknoloji airlikli olmasi icin ben ayrica NASDAQ a da yatirim yaptim.

Aylik kazanci takip etmiyorum, bence o asiri stresli bisey. Genel olarak maasimdan arta kalan ufak miktarlarla bu endeksleri alip unutuyorum.

2020de yeni baslamistim, tam covid oncesi girdim, hersey cakildi ama 2 aya toparladi ve hersey sacma sapan artti. her kurusumu yatirdim bu surecte. 2021 de ayni sekilde.

2022de de tam tersi her sey sacma sapan dusmeye basladi. nisandan sonra yeni yatirim yapmadim, kazandigim para elimde nakit olarak duruyor su an, ama yatirimlarimi da hic satmadim.

2020 subat ile 2022 kasim arasi haftalik dolar bazinda ortalama %0.5-%1 gibi bir artis gostermis yatirimlarim, benim ufak ufak ekledigim paralar da dahil buna. tum dususlere ragmen ortalama bu. sadece bu sene hala zarardayim, ancak gecen 2 sene ile birlikte totalde +dayim. paraya ozellikle ihtiyacim olmadikca satmayi dusunmuyorum. elimde kalan fazla nakit ile de ev kredisine girmeyi dusunuyorum.

3 yilda sunu gordum, piyasalarda iyi bir gun oluyorsa hersey hepberaber artiyor (ya da kotu gunde her sey dusuyor). tabii ki isin icinde olup detaylara hakimseniz belli basli hisseler daha iyi artiyor. mesela son 5 senede gamestop, luluelmon, crocks, chipotle hisseleri amazon, google, apple, netflixten filan daha fazla artmis (ilk grup 5x, 2. grup 2x yapmis). buna benzer sekilde dususler yasayan sirketler de var (peloton, zoom vs) o yuzden tum hisselere birden yatirim yapinca (tum endekse yani) totalde +da kalabiliyorsunuz. endeksler cunku top X sirketi barindiriyor bunyelerinde, deger kaybi yasayip batanlarin yerine yukselenler giriyor. bu sebeple tek tek hisse secmenize de gerek kalmiyor. S&P 500 her sektorden top 500e bakarken NASDAQ daha cok teknoloji sektorunun top 100 sirketini takip ediyor. Dolayisiyla teknoloji sektoru artinca her iki endeks beraber artiyor, ancak NASDAQ in artisi daha hizli. Dususu de oyle.
  • taurina  (02.12.22 20:18:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.