[]

Almanca, iş

Merhabalar. Bir süredir Almanca öğreniyorum. Daha doğrusu her gün Almanca haber okuyup Almanca İngilizce kelime öğreniyorum. Benim için alışkanlık oldu. Başladığım günden beri faydasını gördüm. Google Çeviri kullanmadan bazı haberleri anlayabiliyorum. Ama sorun şu. Almanca konuşamıyorum çok. Şu an sadede reading seviyesindeyim. Sorum şu. Bazı iş ilanlarında German is a plus yazıyor. Şimdi ben okuduğumu anlıyorum ama konuşamıyorum desem sıkıntı yok, Alman dili yeterli bizim için (Organize İşler hehe) derler mi? Sanki Almanca bilmeyi hiç Almanca bilmeyen birini işe almamak için istiyorlar gibi geliyor bana.




 
Hocam, bir dili konuşamıyorsan nasıl biliyor olabilirsin ki? Senin sadece okuyor olman kimin işine yarayabilir?


  • Kahvedesu  (05.12.22 21:16:24) 
almanlar genelde her seyin sertifikasyonunu isterler (sinav sonucu vb). almanca konusunda ciddiysen kendin calismaya ek olarak kursa gitmelisin. sorun sadece konusamiyor olman degil, yazamiyorsun ve duydugunu anlamiyorsun ayrica.

"Sanki Almanca bilmeyi hiç Almanca bilmeyen birini işe almamak için istiyorlar gibi geliyor bana."
bunun mantigi basit. eleman ihtiyaci olan alanlarda almanca bilmemen ideal olmasa bile alabilirler. almanca bilmeden elbette ki reklam sirketinde yazar olarak calisamazsin ama belki makine muhendisi bilgisayar muhendisi falan olarak calisabilirsin yeterince kalifiyeysen. anladigim kadariyla her turlu uzun vadede muhendislik yapabilecek duzeyde almanca ogrenmen beklentisi var, dolayisiyla simdiden biraz ogrenmeye basladigini gostermen motivasyonunu kanitlamak icin faydali oluyor.
  • hot potato  (05.12.22 21:22:35 ~ 21:53:02) 
yok ya o öyle değil pek. almanca istiyorsa görüşmeyi almanca yapar zaten. senden almanca bilmeni istiyorsa almanca iş görüşmesi yapabilecek pozisyonda olman gerekir. iş görüşmesi için de a1 a2 falan değil b2 bile yetmez pek bana sorarsan. çok iş görüşmesine girdim durum bu.

ben makine mühendisiyim, şimdiye kadar kimse görüşmeyi ingilizce yapalım demedi. elbette vardır ama 100 şirkette en fazla 5 falandır.
  • bohr atom modeli  (09.12.22 21:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.