[]

Bazı USB kablolar telefonumu şarj etmiyor

Elimde 3 tane C type USB kablo var. 2 tanesi hiç kullanılmamış, yeni. 1 tanesi sürekli kullandığım, temassızlık yapan eski bir kablo. Bu kabloyu orijinal Samsung adaptöre takınca telefonda "Hızlı Şarj" yazıyor ve kısa sürede şarj oluyor. Diğer 2 yeni kabloyu deneyince "Hızlı Şarj" yerine "Şarj Oluyor" yazıyor fakat şarjda kaldığı sürece telefon şarj olmak yerine şarjı azalıyor. Bunun sebebi ne olabilir?




 
şarj etmeyen kablolar data kablosu olabilir mi?


  • false pretension  (02.12.22 00:33:51) 
Bilgisayara bağladığımda da sadece şarj eden eski kabloyu takınca dosya aktarabiliyorum. Diğer 2 yeni kabloyu taktığımda klasör çıkmıyor bilgisayarda.


  • nerobianco  (02.12.22 00:35:00) 
kalitesiz kablolarda olabilen seyler. sarj ederken sarjin azalmasi biraz extrem durum tabi ama olayin ozeti su ki sarj etmek icin gerekli akimi o kablonun tasiyabilmesi lazim. kablonun akim tasima kapasitesi de icindeki tellerin kesitine bagli. haliyle hizli sarj edebilecek kabloda daha fazla metal kullanilacagindan maliyeti yukseliyor... markasiz ucuz urunler takinca calisiyor gibi gorunsun yeter mantigiyla iyice malzemeden calmis olabilir.

tersi var mesela, type c olup sarj amacli yapilan ama data aktarimi yavas olan usb2 kullanan kablolar yaygin ben de kullaniyorum hatta. hem icinde ekstra data hatlari olmadigindan daha ince esnek ve hafif olabiliyor hem daha ucuz bu urunler usb 3 kablolara kiyasla. ama data aktarimi amacli olan bir kablonun minimim 2a bile aktarim yapamadigina rastlamadim ben. belli minimum standartlari vardir zaten usb 3.x olmasi icin. e type c kablo usb 3 bile degilse zaten data kablosu da diyemeyiz.

yeni diyorsun yani eskime yipranma vs yok diye anliyorum. bu durumda uretim hatasi degilse kalitesiz cop urun diyebiliriz muhtemelen.
  • konetsu  (02.12.22 00:54:58 ~ 00:57:35) 
@konetsu Çok teşekkür ederim. Tek çıkar yol orijinal Samsung kablo gibi görünüyor.


  • nerobianco  (02.12.22 02:17:19) 
amazon dan baseus u indirime denk getirirseniz onunla işinizi görme şansınız var. 25 tl ve altına düşüyor. bir denemeye değer. olmasa bile kaybedecek bir şey yok. bazı kablolar ciddi kötü. ben basesus tan 2 tane aldım indirimde sorun yaşamadım. 2.4 amper. sizin hızlı şarj kaç amper ona da bakarsanız garantileyebilirsiniz.

www.amazon.com.tr

inanması güç ama 20 tl civarına düşüyor. ben 2 kere gördüm düştüğünü 2-3 ay içinde.
  • tukenmez adam  (02.12.22 08:33:02 ~ 08:34:04) 
illaki orijinal samsung olmasi sart degil ugreen kullaniyorum mesela dedigim gibi usb2 data aktarimi var fiyati gorece uygun ama 5a akim tasiyabiliyor.

ha bazi hizli sarj sistemleri proprietary oluyor mesela xiaomi kullaniyorum 33w profili standart pd degil, orijinal kabloda ekstra bi ground pini var onu algiladiginda aktive ediyor sadece. ugreen kabloyla kablo daha yuksek akim tasiyabilecegi halde max hizi alamiyorum 27w ile sarj ediyor. ben bu farki cok onemsemiyorum acikcasi, kullandigim kablonun 2 metre olmasi ve braided olup daha dayanikli olmasi benim icin daha onemli. 1m kablo kisa kaliyor telefon sarjdayken kullanmak zor oluyor. boyle bir durum olmadikca, ek pin veya chip ile algilayip ona gore aktive edilen bi hizli sarj profili yoksa tam hizi alirsin elimdeki kablo 100w hizli sarj destekliyor usb pd standardi ise.

baseus ben kullanmadim ama o da bildigim kadariyla iyi bir secenek. cok uzun yillardir ugreen kullaniyorum ben. anneme de aldim hatta birkac tane hem uzun normal kullanim icin hem kisa powerbank ile kullanim icin kablolari var hepsinden memnunum. ethernet kablolarini filan da kullaniyorum usb mikrofon icin de type-b kablosunu aldim mesela ses icin de 3.5mm kablolarindan aldim bi problem yok.
  • konetsu  (02.12.22 14:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.