[]

Bebek olan evde böcek ilaçlama

Örümcek ve hamamböceği ile nasıl mücadele edebilirim ? 6 aylık bebeğimiz var. Daha önce açık alanda k-othrine ile bahçeyi ilaçlamıştım ama kapalı mekanda bebeğe zararlı mıdır bilemedim. Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi, zira evde örümcekler var ve ısırıyorlar.




 
Bizim iş yeri düzenli olarak ilaçlanıyor ve solumakta bir sıkıntı olmadığı söylenmişti. Hamileydim o zaman da. Tabi bebekle durum ne olur bilemem. Ama böyle bir problem yaşasam otelde kalır, profesyonel bi yere ilaçlatırdım.


  • elorelia  (01.12.22 20:19:07 ~ 20:20:07) 
Su gibi bir şeyler sıkıyorlar. Bana zararsız demişlerdi ama riske atmazdım. 1 gün otelde kalın.


  • Kahvedesu  (01.12.22 20:33:58) 
Evi karınca için ilaçlayacağım zaman araştırmıştım. K othrini kullanabilirsiniz, solunması problem yaratmıyor. Ancak doğrudan temas, yutma vb durumlarda belli bir dozun üzeri sorun yaratabilir. Biz mutfağı ilaçladık, 2 gün çocuğu mutfağa sokmamak mümkün değil ama yere oturmamasına, yerden birşey almamasına dikkat ettik. 2 gün sonra bol su ve deterjan ile sildik ilaçladığımız yerleri. Yazın kullanmıştık, çocuk mutfaktayken camları da açık tuttuk her ihtimale karşı.


  • curukturpkokusu  (01.12.22 22:20:29) 
bu ilaçların etkisi uzun sürüyor. bi kaç gün otelde kalmayı zaten planlıyoruz ama ilaçlaırn etkisi uzun olduğu için bebeğimizi etkiler mi bilmek istiyorum. bayerin sayfasında bunla ilgili bi bilgi yok. ilaçlama işini kendim yapmasam bile kullanılacak ilacı bilmek istiyorum. zaten ilaçlamak basit, önemli olan kullanılan ilacın içeriği diye düşünüyorum.

edit: bu ilaçların ana maddesi böceklerin trake solunum sistemiyle sinir sistemlerini etkileyerek öldürme prensibine dayalı. teoride memeliler üzerinde etkisi yok. ancak bebeklerle ilgili net bir bilgi yok. ilaçlama o zaman diyeceksiniz fakat; geçen beni bir örümcek ısırdı resmen etimi koparmış ve 10 gün rahatsız edici büyük bir kızarıklık yaşattı. benim yerime bebeğimizi ısırsa ne olurdu hastanelik olurdu herhalde diye düşünüyorum.

uzman bilgisine ihtiyacım var.

teşekkürler.
  • tuyra  (01.12.22 22:59:29 ~ 23:03:26) 
Nasıl bir uzman size yardımcı olabilir bilmiyorum, yani doktorların falan spesifik olarak bu maddeler hakkında bilgisi olmayabilir. Bir ziraatçiye sorun isterseniz. Gerçi ben yukarıda araştırdığımı yazmıştım ama tatmin edici olmadı sanırım. Ben biyoloğum, eşim doktor, bilimsel kaynaklardan MSDS'inde yazan toksikoloji bilgilerinden yola çıkarak araştırdım ve kullandık biz. Yukarıda yazdığım önlemleri ve daha fazlasını alarak. Daha fazla yardımcı olan bir uzmana rastlarsanız aldığınız bilgileri paylaşın mutlaka, yanlış bilgiye sahipsek doğrusunu edinelim.


  • curukturpkokusu  (01.12.22 23:19:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.