[]

bir insan tek başına gta 6'yı yapabilir mi?

Milyar dolarları olan birisinin tek başına aaa oyun hazırlaması ne kadar sürer?
Bu konuda hiçbir fikrim yok sadece merak ettim.



 
müzik biliyor musun? mesela...


  • alperz  (01.12.22 18:40:54) 
parayı mı kastediyon yeteneği mi? yetenek ise, imkansız. paranın ise açmayacağı kapı yok. en önemli şey doğru insanları bulmak.


  • buenosdias  (01.12.22 18:57:07) 
milyar dolarların varsa rockstar"i satin alıp bana gta 6 yapın dersin yaparlar. böylece tek başına gta 6'yı yap(tır)mış olursun. tam olarak neyi soruyorsun? bir insanın tek başına tüm contenti tek başına yaratıp aaa oyun yaratması mı? onun için milyar dolarlara gerek yok. ama gta 6'yı tek başına yapman için hem yazılımı hem grafiği hem proje yönetimini hem müziği hem senaryo yazarlığını, hem şu anda aklıma gelmeyen diğer onlarca şeyi yalayıp yutmuş olan gerek. dünya üzerinde böyle bir insanın yaşadığını sanmıyorum. zaten yaşasa bile 50 senede anca yapar herhalde.


  • sir gawain  (01.12.22 19:22:44 ~ 19:23:38) 
Yapamaz.


  • dissendium  (01.12.22 19:40:20) 
şu vardı belki fikir verebilir,

www.youtube.com
  • evimin paspasi  (01.12.22 19:42:32) 
Araliksiz 50 yılda belki. 2d tasarım, 3d tasarım,animasyonlar, muzik, programlanması, senaryo yazılar vs, guvenlik testleri, bug testleri bug fixler vs, gibi gibi. Daha bir suru sey. Sen hesapla tek basina yapilabilir mi


  • optimistbakunin  (01.12.22 22:39:27) 
Tek başına gökdelen dikmek gibi bir şey.


  • Erestor  (01.12.22 22:42:52) 
Valla hocam sorsan herkes "kimse tek başına işletim sistemi yazamaz" da der, ama sonra bi terry davis çıkar, masaya vurur gider. Bu işler böyle.

Dahilerle biz sıradan insanlar arasında öyle 3-5 kat değil, binlerce kat verimlilik farkı var. Ama işte denk gelmesi lazım. Denk gelir mi? Zor.
  • plutongezegendegilmi  (01.12.22 23:06:49) 
Grafik motoru, modeller, senaryo, müzikler, efektler hazır olsa belki tek başına bir insan ömrü yetebilir.

Yoksa cok zor Erestor +1

Tek başına bina dikebilirsiniz, misal müstakil ev, ciftlik kurabilirsiniz. Ama buyuk bir ekosistemi barindiran seyleri -gokdelenler veya şehirler gibi- tek basiniza yapamazsiniz hem iş gücünüz yetmez hem de her alanda bilgi birikimini edinmeye zaman yetmez. Hem mimari cizim yapacaksin hem kimya bileceksin hem fizik bileceksin hem kablo cekeceksin hem yol yapacaksin hem matematik geometri bileceksin hem sanattan ve edebiyattan anlayacaksin..

Tamam tek basina oyun yapanlar var ama gta gercek dunya oyunu haritasında bile bir uctan bir uca gitmek gercek dunyada birkac saat suruyordu arabayla. İstanbulu otur ciz bakalim tek basina her detayı ile. Belki ömür yeter ama ancak ona yeter.

Otistik bir durum soz konusu ile orasini bilemem ama.
  • ananiyimioguz  (02.12.22 00:09:51) 
erestor+1
aklima direk gokdelen ornegi geldi.
no way Jose
  • cooperr  (02.12.22 00:16:42) 
gta'nın kendi motoru var. bu motoru yapmak bir insanın yapabileceği bir iş değil. dışardan parayla alacağı bir motor var diyelim. assetleri, sesleri, müzikleri de dışardan aldı diyelim. oyunu tamamladı. bitirdi. bunu test edecek QA ekibi lazım. tek başına test yapamaz.

kısacası gta 6'yı tek başına yapmak imkansız. Ama daha düşük kaliteli bir gta benzeri oyunu tek başına yapmak daha mümkün.
  • false pretension  (02.12.22 00:37:56) 
tek başında bir boeing 737 yapmak daha kolay.

ama şu olabilir. unity benzeri bir platformda içinde çeşitli araçların olduğu bir şehirde gezilen, görev tamamladığın bir oyunu 1-2 senede yapabilir.

ama neden gta olmaz dersen oradaki hikaye ve detaylar çok özel. sadece radyo kanallarındaki haberler ve müzikler için bile 10-15 kişilik bir ekip çalışmıştır.
  • orpheus  (02.12.22 17:17:07 ~ 17:18:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.