[]

kira sözleşmesini kaybettim

merhaba, 1 yıldır sözleşmeli oturduğum evin kira sözleşmesini bulamıyorum. sektirmeden kirayı günü gününe “ev kirası” seçeneği ile internet bankacılığından ödedim. bir sorun yaşar mıyım?




 
hiç yazılı olarak kira sözleşmesi imzalamasaydınız bile sorun yaşamazdınız.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (29.11.22 23:54:04) 
Yaşamazsın. Bir gün ev sahibin hakkında dava açman gerekirse o zaman lazım olur.
O zamana kadar ses etme bence.

  • Mirket  (29.11.22 23:54:32) 
karşılıklı olarak imzaladık. kira zammı döneminde zıtlaştık ve istediği kirayı vermeyerek otomatik olarak tefe tüfeye göre zam yaptım. bir gün bile aksatmadım.

bu kişi evimde oturmuyor ya da bu evin kirası bu kadar değil eksik yatırıyor ya da zammı bu kadar yapmamıştık ama bunu yatırıyor gibi bir şeyde bulunabilir mi? bu durumda yazılı imzalı kağıtlı bir şey ispat edemeyeceğim çünkü...
  • hooiken  (30.11.22 00:03:00) 
Suçlama yaparken, sözleşmeyi ek yapmak zorunda. O zaman dava dosyasından örneğini alırsın.


  • Mirket  (30.11.22 00:18:21) 
yazılı kira sözleşmesi olmasa bile kira sözleşmeniz eğer parayı düzgün yatırıyorsanız ve belgeliyse vardır, o yüzden sorun yok.


  • sta  (30.11.22 00:23:35) 
Yani dava açıp, “bende de sözleşme yok onda da sözleşme yok” ve “aylardır evimde oturuyor çıksın” diyemez mi?

Suçlama yapacaksa neden kendisindeki sözleşmeyi koyup otomatik olarak davayı kaybetsin ki...
  • hooiken  (30.11.22 00:23:43) 
Evet yatırıyorum günü gününe ve bankadan tüm dekontları alabilirim. Konut kirası olarak da seçili hep.

İkametgahım da burada. Üstüme fatura da var.

Ama başka kanıtlayabileceğim bir şey yok... İmzalı bir şey bu evde oturduğuma dair.
  • hooiken  (30.11.22 00:26:25) 
@hooiken Ev sahibinin, siz söylemediğiniz sürece, sözleşmeyi kaybettiğinizi bilmesi imkansız değil mi?


  • new day new life  (30.11.22 01:24:12) 
zam yaptığınıza göre en aşağı 1 yıldan fazla süredir oturuyorsunuz. bu sürede kira olarak ödeme de yapmışsınız. ev sahibi artık bu kişi kiracım değil diyemez. zam için de üst sınır var zaten bir alt sınır yok. dolayısıyla korkmanızı gerektiren bir durum da yok.

elinizdekiler fazlasıyla yeterli. bir ihtilaf durumunda yazılı belge sunmak zorunda olan kişi ev sahibiniz.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (30.11.22 01:26:18) 
Elbet öyle ama işte insan her şeyi düşünüyor.

“Kesin kaybetmiştir” diye düşünmez tabii ama dur durduk yere tahliye davası açayım ya da herhangi sebepten bir şey yapayım derse elimde yazılı sözleşme örneği yok diye dedim... :)
  • hooiken  (30.11.22 01:26:58) 
Teşekkür ederim tüm cevaplar için... :)

Evet 1.5 yıl oldu. Tüm ödemelerim günü gününe.
  • hooiken  (30.11.22 01:28:42) 
eğer abonelikler sizin adınıza ise zaten evimde oturmuyor ya da işgalci diyemez. abonelikleri ev sahibinin size devretmiş olması lazım, ilk defa açılıyorsa da kira sözleşmesini ibraz ediyor olmanız lazım. en kötü ihtimal elektrik, su vb hizmet sağlayıcılarda bile sözleşmenizin fotokopisi vardır. Rahat olun.


  • mustafakesekci  (30.11.22 08:48:20) 
Kira sözleşmeleri sözlü yapılabiliyor. Yasal olarak kabul gören bir şey bu. Eğer ev sahibi ikimizde de sözleşme yok bu kişi benim evimi işgal ediyor derse banka hesabınızdan yapılan kira ödemeleri, fatura ödemeleri gibi şeyler sizin o evdeki kirafılığınızı kanıtlar. Dolayısıyla ev sahibinin iddiası "hayatın doğal akışına aykırı" olması nedeniyle geçersiz kılınır. Hiçbir sorun olmaz yani.


  • akhenaten  (30.11.22 11:42:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.