[]

Avm lerin geleceği

Ne olacak? Herkes İnternet alışverişine odaklanacak Avm ler çöp olacak gibi bir öngörü yanlış mıdır?
Yani İnternetten alışveriş bu binaları kapattırır mı? Yoksa nedir öngörünüz? Beş on sene için soruyorum



 
Saçma butikler bile hala yasiyo. Önlerinden her gecisimde "buradan kim alışveriş yapiyo" diye duusnuom. So; AVM lere hijbiji olmaz bence


  • abuzer  (29.11.22 22:19:14) 
Avmler sadece alışveriş degil bir çok insan var için sosyalleşme yeme içme alani


  • deer hunter  (29.11.22 22:29:18) 
tam tersi pandemi sonrası tekrar canlanmaya başladı.
tarih boyunca bu tarz toplu alışveriş yapılan yerler hep oldu yine olacaktır.

ekonomik olarak soruyorsanız zaten bir avm kendini 10 yılda amorti ediyordur.
  • nuisance  (29.11.22 22:31:05) 
Olmuşu var :
edition.cnn.com

Kendi öngörüm kiraları yeterince düştükten sonra internet alışverişleri için depoya dönüşeceklerdir.

Bir de bu podcast bölümünde bunun üstüne kafa yormuşlardı belki ilginizi çeker:
www.spreaker.com
  • elvan abeyiylegezse  (29.11.22 22:45:27 ~ 22:53:15) 
Sıradan Türk ailesinin tek eğlencesi avm gezmek. Büyükşehirlerde düzgün otoparklı, ailece takılacağın başka yer yok. Küçük şehirlerde avm'lerden başka gezip alışveriş yapıp yiyip içicek başka yer yok. Satış belki azalır ama avm'ler kendini bi şekilde çekici kılmaya devam eder.


  • Bruce  (29.11.22 22:47:45) 
yılların palladium'unda in cin top oynuyor, bir bir kapanmış mağazalar, gereksiz varoş mağazalar açılmış. anadolu yakasının metro city'si olmuş. yakında kapanır. emaar, akasya gibi high levela daha doğrusu zengin araplara hitap edenler ayakta kalır diğerleri yavaştan kapanır.


  • condom kurşunu  (29.11.22 22:49:53) 
Avm'ler bir kültürdür. İnternet avm kapattırmaz. 100 yıl sonra bile avm olacak. Olay sadece alışveriş değil.


  • dissendium  (29.11.22 23:08:54) 
Bir kısmı kapanır, belli başlı Avm'ler devam eder. Zaman içerisinde evirilir belki.


  • put it in your appropriate place  (29.11.22 23:17:13) 
AVM'nin kendisi de kavram olarak değişiyor zaten.

Ben küçükken tek katlı kocaman binalar vardı, acayip ucuzdu, ayda bir gidip arabayı ağzına kadar doldurup dönerdik. Ama düz market alışverişi yapılırdı genelde.

Sonra işte içinde sinemalar, kitapçılar falan olan, çok katlı binalar açıldı (department store deniyor bunlara, mall değil). Buz pateni şu bu vs. sosyal boyutu da vardı bunların.

Eh şimdi de çoğunlukla laser tag veya yeme-içme alanları olan, çok da alışveriş yapılmayan, "şehir içi" mekanlara döndüler. Sebze meyve almaya AVM'ye gitmiyorsun artık. Sinemalar da öldü sayılır.

ABD de aynı dönüşümü 60-90 yılları arası yaşamış. Orada ne olduysa bizde de o olur herhalde.
  • plutongezegendegilmi  (30.11.22 00:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.