[]

neden 4k 120 hz bir tv yerine 4k 120 hz bir monitör almalıyım?

çalışma odası benzeri ufak bir odam var, 27 inc 1080p bir monitörüm hali hazırda var. playstation ve kişisel bilgisayarı da bu odaya taşıma niyetindeyim. bu sebeple kaliteli bir ekran almak şart oldu.

ps5 ile kullanacağım için tutturdum illa 4K - 120HZ+ bir alet olsun diye, büyük alacağım zaten 32-34 düşünüyorum. resmen piyasadaki QHD monitörlere falan burun kıvırıyorum şu ara. hali hazırda ps salonumda 4K-100hz bir tv'ye bağlı zaten ve çalışma odasında daha kötü bir performans kesinlikle almak istemem.

baktığım monitörler 13-14k bandından başlıyor. O parayı verince de 55 inc samsung 120hz tv ya da tcl qled falan almak mümkün oluyor.

birinin beni doğruya bir şekilde yönlendirmesine ihtiyacım var.

 
hocam şu soruyu youtube da arat üzerine konuşulmuş videolar var


  • freebird5406_2  (29.11.22 11:49:53) 
TVler en iyi 8ms tepki suresine sahip. Fareyi hareket ettirdiğinizde ve görüntü kaydığında, sürekli zıplama görürsünüz. Çok rahatsız eder.

Samsung, sizin gibi düşünenler için M5, M7 vs yeni seri monitor (aslında TV, uzaktan kumandalı filan) çıkarttı. Onların tepki süresi 8ms. Bir bakın, istediğiniz sanırım bu seri.
  • alfired  (29.11.22 12:11:13) 
aradığınız şey input lag. tvlerde lag fazla olduğundan özellikle aksiyon oyunlarında siz komutu verdiğiniz an konsol bunu işlese de tv aynı çabuklukla bunu görüntüye yansitamiyor. o yüzden gamer monitörler daha iyi. fiyatları da o yüzden yüksek.


  • orient blue  (29.11.22 12:21:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.