[]

soundbar'dan sesin çatlak gelmesi sorunsalı

umudunu yitirmiş bir vaziyette bir de buraya sorayım dedim. apple tv / google tv cihazları, arçelik düz bir tv, bir de grundig soundbar'ım var. bunlar birbirine hdmi ile bağlı. google tv --> arçelik tv --> soundbar şeklinde. hdmi arc üzerinden tek kumanda ile her şeyi yönetebiliyorum. buraya kadar her şey normal.

sıkıntı şu ki, özellikle youtube, blu tv ve spotify applerinde soundbardan gelen orta tonların çatlak çıkması gibi bir problemim var. ses ciddi ciddi bozuk çıkıyor. netflix'te veya bluetooth ile müzik dinlerken bu problem olmadığı için soundbar'ın arızalı olduğunu sanmıyorum. protokollerle alakalı bir sıkıntı var desek, tüm ayarları kurcaladım. soundbar'ın bir eq ayarı vs yok, tv'de de her şey default ayarlarında.

sizce neden olabilir? sorunu çözmek için optik kablo alayım dedim ama bu sefer de her şeyi tek kumandadan yönetme lüksünü kaybediyorum açıkçası. böyle bir sıkıntı yaşayan var mı?

 
Ben de Apple TV - Sony tv - Grundig (dolby atmos’lu olan) üçlüsünü benzer şekilde arc üstünden kullanıyorum, bende sorun yok. Acaba hdmi kablo ile ilgili olabilir mi? Ya da Google tv’yi önce soundbar’a, oradan tv’ye bağlasanız (ya da tersi).


  • orient blue  (28.11.22 13:24:50) 
Kablo ile alakalı olabileceğini düşünüp başka bir kabloyla da denedim ama aynı sıkıntı devam ediyor. Sadece son denediğim kablo HDMI 1.4 destekli, acaba HDMI 2.1 destekli bir kablo almak iş görür mü onu denemedim henüz.

Kablolamayı değiştiremiyorum, soundbar'da tek çıkış var. Mecburen TV arada köprü vazifesi görmek durumunda.
  • roket adam  (28.11.22 13:56:40) 
sorun hem apple tv hem de google tv de mevcutsa tv de hata aramak lazım,
sadece google tv de oluyorsa cihazın ses çıkış ayarları ile oynamanız gerekir
bazen ayarlarda ki "auto" sorun çıkarabiliyor. Surround ile ilgili ayarları kapatarak açarak deneyebilirsiniz. bu ayarları değiştirdikten sonra cihaz istemese bile açıp kapatmanız (reset) gerekiyor bazen.
  • Sir Anthony Hopkins  (28.11.22 14:25:05) 
100 khz test sinyali indirip cihazların bozulmadan sinyali verdiği seviyeleri bulup denediniz mi?

Belki de cihazlar arasında sinyal voltajı farklılıklarından oluyordur.

Genelde verici ile anfi arasında gain ayarı için kullanılır ama denemekte fayda var.

Her seviyede mi çatlıyor yoksa belli bir ses düzeyinden sonra mı?
  • John Bloor  (28.11.22 16:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.