[]

Radyator mu yoksa infrared isitici mi?

Malum eskiden radyatorler vardi isinmak icin ama simdi bir de infrared isiticilar cikmis. Erkek kardesim bekar evine tasiniyor da, ona bir isitici alcam ama hangisi daha iyidir bunlarin? Kullanan, onerisi olan var midir?
Edit: Kalorifer petegi gorunumlu elektrikli radyator evet, dedigim.



 
elektirikli radyatör? hani şu kalorifer peteği şeklinde olan? oysa denedim ben onu öğrenci evinde. hiç bir işe yaramıyordu. ısıtması için sürekli açık olması gerekli sanırım. zamana yayarak ısıtıyor yani. bu da faturayı kabartıyor.

infrared iç organları falan pişirir gibi bir batıl inancım var. tırsıyorum. güvenli ise alınabilir. gerçi çoluk çocuk bebek ihtiyar bir sürü insan kullanıyor.
  • can see  (02.11.07 23:12:40) 
Kıbrısta kaldığım vakit odamda petek ile ısınıyordum, içi yağ dolu olanlardan. eğer aç/kapa yapacaksınız kendisini ısıtması ve daha sonra odayı ısıtması çok vakit alıyor. elektrik parası vermediğimden açık bırakıyordum :)

Ufo da kullandım, sanki büyütec gibi odak noktasında kalan alanı ısıtıyor. yani kardeşiniz kendisine çevirirse rahat eder ama 1m yanındaki adamın gtü donabilir. odayı ısıtma konusunda pek başarılı bulmadım. ayrıca hani güneşte fazla kalınca cildinizi rahatsız eder ya işte öyle bir rahatsızlık veriyor bir süre sonra.

eğer evde fazla takılmayacaksa ir ısıtıcı alsın derim, peteğin ısıtması uzun sürer.
  • kimlanbu  (02.11.07 23:41:57) 
ev isitmak icin radyator daha uygundur.


  • chavezding  (03.11.07 00:39:22) 
radyatör kıbrısta bile işe yaramadıysa ki orada bulunmuşluğum var bi kış, unutun radyatör kullanmayı.

@chavezding. radyatör ev ısıtmak için daha iyidir ama 7/24 çalıştırırsan işe yarar. öyle okuldan geldim dur yakayım hemen ısınayım, sabah uyandım çıkana kadar açayım ısınayım olayı değil malesef.
  • can see  (03.11.07 01:24:54) 
evde ufo kullanacaksaniz önünden ayrılmayacaksınız o zaman.


  • chavezding  (03.11.07 10:04:29) 
Ben evde Sinbo nun seramik isitici diye bi dalgasini kullaniyorum klima görünümünde duvara takiyosun uzaktan kumandasi da var ben cok memnunum. Ayrica bu diger alternatiflerden daha da ucuz. Sinbo harici Demirdöküm de yapiyor. Real Carrefour gibi büyük marketlerde satiliyor.


  • the man who hears deepest inquisitions  (03.11.07 12:41:50) 
radyatör daha iyi hem kapatınca direkt sogumuyor ısıyı koruyor. birden ısınmaz densede altında bi fanı var bunların okuldan gelince ayaklar direkt fanla ısıtılır, siz kendinize gelene kadar oda da ısınır. tek gıcıklığı ağır bi alet taşınırken sorun olur belki ama oda içinde rahat tekerlekleri var her yere gidiyor. ben bu alete battaniye örtüp sarılıyordum o kadar severim kendisini. infraredlerin devamlı önünde durmak lazım odayı değil insanı ısıtıyor.


  • sourlemonade  (03.11.07 13:19:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.