[]

Avukat olmayan biri avukat çalıştırıp dava alabilir mi?

Ben x bir konuda çok iyi mevzuat ve kanuna hakimim iş ve dosya takibi yapıyorum.

Yanıma bir avukat alsam evrak işleri ve davaları ona takip ettirsem kendimde marka yüzü olsam sizce böyle bir şey mümkün mü ? Kafamda bir iş modeli var.


 
hayır, ama inançlı işlemle olur.
eğer anlaşmazlık çıkarsa ikiniz için de kötü olur

  • hoot  (27.11.22 23:47:35) 
böyle yapan çok kişi var, iyi yönetirsen sorun olmaz.


  • yeahbutso  (28.11.22 09:40:14) 
Hukuki bir işte marka yüzü vs olmaz. Bileceğiniz gibi avukatlara yönelik geniş bir reklam yasağı vardır. alacağınız avukat mesleğinin kurallarını biliyorsa zaten bu işe girmez. sonunda ruhsatını kaybetmeye kadar gidebilir.

Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliğine göre avukatların, "iş elde etmek için reklam sayılabilecek her türlü girişim ve eylemde bulunmalarının önlenmesini, avukatların mesleklerini özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmelerini, avukatlık sıfatının gerektirdiği saygı ve güvene yakışır şekilde hareket etmelerini, yargılama faaliyetindeki yerlerini ve işlevlerini olumsuzlaştıracak ve yargının görünümünü bozacak davranışlardan kaçınılmasını sağlamak" amacını taşımaktadır.

yönetmeliğin 8. maddesi, "Avukat unvanı kullanarak yazılı, işitsel, görsel iletişim araçlarında ve internet'te yönetmen, düzenleyici, danışman ve sair sıfatlar ile dizi, sürekli yayın, süreli ya da süresiz programlar hazırlayamaz, sunamaz, yönetemez, hazırlanmasına, sunulmasına ve yönetilmesine katılamazlar, ve "Gerek mahkemede temsil görevini yerine getirirken, gerek yazılı, işitsel ve görsel iletişim araçları ve internet ile ilişkisinde kendisini veya üzerinde çalışmakta olduğu hukuki işi reklam olabilecek nitelikte ön plana çıkaramazlar."

Ayrıca esası sizin doğrudan veya dolaylı olarak avukatın ruhsatını kullanacağınız veya aracılık yapacağınız gibi bir durum ortaya çıkarsa daha ciddi sonuçları olabilir.

Belki ufak tefek işlerde belki sorun çıkmaz ama isminiz duyulmaya başlayınca başınız çok ağrır.
  • emininsel  (28.11.22 15:30:13 ~ 15:31:37) 
Kanunen yasak ve cezası var


  • photo85  (03.12.22 18:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.