[]

Ağırlık antrenmanı takibi

Ağırlık antrenmanlarında, aletlerde çalışırken ağırlık artışınızı nasıl takip ediyorsunuz? Mesela 25kg ile 2 set çalıştıktan sonra son seti 35 e çıkartıyorum. Zorlansam da 35kg ile tamamlayabiliyorum. Sonraki günlerde 35 ile başladığımda ise zorlanıyorum ve yine 25kg ile devam ediyorum. Bir yandan da sakatlık çıkarsa diye tedirgin oluyorum. Bunun doğal yolu nedir, sağlıklı ağırlık artışını nasıl sağlıyorsunuz acaba?




 
5 den az kaldırabiliyorsam o ağırlığın altına girmem.
8 den fazla kaldırabiliyorsam artırmam gerekir.

5-8 arası normaldir. 8 idealdir.
Benim kıstasım bu.
  • Mirket  (27.11.22 16:44:16) 
Progressive overload araştırmanizi tavsiye ederim.
Bu yaptiginizi bir programa uyarak yapın, kafanıza göre değil.
Bir gun x kilo yapmaniz aslinda sizin o x kg'da calismaniz gerektiğini gostermez.

Buna ek olarak progressive overloadda gidis sadece kg artırmak değildir.
Misal bugün 50 kg ile 5 tekrar yaptınız.
Sonra 60 kg ile 5 tekrar. Demekki guclendiniz.
Ama 50 kg ile 10 yaparsanız da güçlendiniz demek.

Dogal yolu diye bir şey yok. Program takip ediyorum uzun yillardir (5/3/1)

Bu spora 60 kg deadlift ile basladim, su an maksimum deadliftim 230 kg. Hedefim 300 ve buna ulasmak için 1.5-2 sene kendime vakit verdim progressive overload hesaplayarak.
  • logisticsmanager  (27.11.22 17:00:02) 
gün içinde yapılanı soruyorsan unutmuyorum da eskiden split girerken defterim vardı ve baya yararını görüyordum. arada bulurum yine bakarım, gün gün, hafta hafta yazardım. şimdi zaten oturdu belli şeyler, sıkıntı olmuyor.


  • evimin paspasi  (27.11.22 22:40:23) 
Program soruyorsanız ben keylifts parali app kullanıyorum. Sebebi de 5/3/1 için özel olması ve baya iyi.
Eskiden Excel tablosu çıktısı alır üstüne not alırdım kaç yaptığımı. Sonra evde excel'e girerdim takıp için.

  • logisticsmanager  (28.11.22 01:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.