[]

Çekya'ya gideceğim ama İngilizcem neredeyse hiç yok.:(

Merhaba

Sali günü 3 günlüğüne prag'a gidicem ama İngilizcem çok az. Eşimle birlikte gideceğiz onun da ing.si benden hallice:)

Şimdi bu süreçte ne önerirsiniz?
Pasaport polisleriyle problem yaşar mıyım?
Gittiğim yerde çok problem yaşamam diye düşünüyorum ama.
Sizce de öyle olur mu?
Bir de eğer gidebilirsek ne önerirsiniz?

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler

 
Hiç problem yaşamazsınız. Zaten pasaport polisinin soracağı şeyler belli kaç gün kalacaksın, neden geldin, nerde kalacaksın..

Prag çok romantik bi şehir tam sevgiliyle gitmelik, şimdiden iyi eğlenceler

Biz nazım Hikmet’in de gittiğ bi kafede vakit geçirmiştik çok hoşuma gitmişti, kafka müzesi var tavsiye ederim, küçük bi kafka turu yapmıştık, ücretsiz bahşişle yapılan turlardan, bi de Prag a yakın bi toplama kampına gitmiştik, tavsiye ederim, yahudi kültürüyle vs ilgileniyorsanız, yine çok gzl sinagoglar gezdik Prag’da özellikle Endülüs göçmenlerinin kurduğu söylemeseler cami sanacağım sinagog da çok güzeldi.

Bi de hiç istemeyecek sırf yanımdaki arkadaş istedi diye trenle yakın bi kasabaya gitmiştik, tamamen iskeletten yapılmış bi klişe vardı, Google layınca çıkar bunlar, o da acayip birşeydi, iyi ki görmüşüz
  • euteamo  (27.11.22 16:20:06) 
evraklarınız, rezervasyonlarınız eksiksiz olsun , gerekirse çıktı alın yanınızda bulunsun, telefona google çeviri programını indirin, ingilizce ve çekya dillerini offline indirin, yazarak veya internetiniz açık olursa anlık çeviri ile her türlü işinizi çözersiniz. Google haritalardan da gerekli haritaları indirin.

otobüs bileti alın kontrole denk gelirseniz, uğraşmayın.

havalanından otobüs ile bir durağa gelip, buradan metro ile devam ediyorsunuz. şehir içinde de tranway falan var ancak biz hiç kullanma gereği duymamıştık, merkezi bir yerde kalacaksanız her yer yürüme mesafesinde zaten.
  • sealth  (27.11.22 16:38:55 ~ 16:40:07) 
yazılanlara ek olarak bir kaç ay önce prag'taydım. türk telekom doğru düzgün çalışmıyor hatta hiç çalışmıyor. telefon uyumluysa e-sim veya prepaid hat alırsanız daha iyi olur.


  • scudman1  (27.11.22 16:46:35) 
Rahat ol hocam en çok kullanacağın kelimeler belli, check please, how much is it, can i have bla bla. Anlamadığınızı gören satıcı hesap makinesine tutarı yazar gösterir. Başka ne var ki lazım olacak. Pasaport polisine de travel de geç.


  • uvcray  (28.11.22 01:56:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.