[]

Artvin-Rize gezisi

Bu iki yer de bir süredir aklımızda, ocak gibi gitmeyi planlıyoruz ama emin de olamadık. Ocakta hava gezmeyi engelleyecek kadar kötü mü olur? Araç olmayacak, yaylalar için günlük turlar mı önerirsiniz? İki kadın gideceğiz, Rize'ye hiç uğramayın mı dersiniz? Kalacak yer, gezilecek yerler, yemek yeri önerileri varsa onları da öğrenmek isterim. Trabzon'a önceden gittiğimiz için plana eklemedik. Gerçi henüz bir plan da yok ama heveslendik.




 
Aralık, ocak aylarında yaylara kardan dolayı çıkamazsınız. Sonbaharda gidin


  • 1917  (27.11.22 14:21:08) 
Bence kötü bir zaman, Mayıs Haziran eylül ekim aylarını tavsiye ederim


  • kisa  (27.11.22 14:26:56) 
Yazin bile soguk oluyor yaylalar. Ben olsam plani bahara erteler, rize’yi cikarir, artvin-batum yapardim. Artvin’de cok guzel cag kebap yapan yerler var, erzurum’daki yediklerimden daha guzellerini yedim. İmkan olursa dede cag kebapa goz atin. Batum’a gecerseniz bol bol sarap icin (kindzmarauli, saperavi) ve kacapuri ile kinkhali yiyin. Sahilde de gezip-bisiklet turu yapip 1-2 gunde batumu bitirebilirsiniz. Artvin’de yaylalar disinda karagoller de cok gezilesi guzel yerler.


  • gibicibicis  (27.11.22 16:38:25) 
ocak ayında yüksek rakımlı yaylalara çıkma şansınız yok eğer kar motorunuz yoksa veya kiralamayacaksanız (kiralar oldukça pahalı). özel 4x4 turlarla çok daha alçak rakımlı yaylalara çıkarsınız en fazla (çat yaylası, galer düzü vs). onlara da gerek yok. rize kesinlikle doğu karadeniz turunda olması gereken bir il ama turistik amaçlı düşünülüyorsa sezonu kışın değil... kışın sadece karlar altında bungalov keyfi yaparsınız. keza artvin de öyle. artvin'in merkezde zaten bir cacık yok, sırf cağ kebap için gidilmez. karagöl'e, bazgiret'e falan da kışın gitmenin manası yok. diğer türlü yayla mantığı rize ile aynı, kışın gidilmez. bence batum da aynı, sırf uyduruk bir peynirli pide olan xacapuri yiyeceğim diye oraya gidilmez, ki pide'nin hası da sürmenede, derepazarı'nda yenir. zaten lari de olmuş 7 tl neredeyse... sonuç; mayıs sonu yayla yollarındaki karlar erimiş, dağlar hala karlı iken rize'ye uğrayın. huser yaylası, pokut-sal yaylası, elevit, gito yaylası, kavrun ve samistal... turlar var bu yerlere... buralara gitseniz başka bir şey aramazsınız.


  • motosiklet burclu adam  (27.11.22 21:56:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.