[]

izmirde hangi ev?

merhabalar,
sanirim izmire goc edecegiz. mustakil yas/kis yasayabilecegim ev bakmaya basladim.
izmire sadece gezmeye gittigim icin muhitlere cok hakim degilim. su iki ev arasinda kaldim:

1- gaziemir www.sahibinden.com

evin oda sayisi, bahcesi vs bizim icin yeterli. havaalanina yakin olusu cok iyi, usenmeden saga sola kacmak icin mantikli duruyor. muhit biraz yeni gelisen bir yer sanirim, ama evin oldugu sokak hosuma gitti genis ferah duruyor.
yazin urlaya alacatiya vs kacmak icin de yer olarak uygun.
bahcesinde mimari 1-2 alicengizle ufak bir havuz koyulabilir
fiyati butcemi zorlamiyor haliyle kartlarimi dogru oynarsam, 2-3 seneye bir de yazlik alabilecek duruma gelebilirim.

2- bornova (ev temsili, 1-2 farkli alternatif var lokasyonda) www.sahibinden.com

sehir merkezine daha yakin
site icerisinde oldugu icin daha guvenli
mustakil bahceli degil, bahceli bulmak ya da bahceyi mustakillestirmek zor duruyor.
havuz yok
ev yine genis ferah, ic mimarla oynamaya musait.
butcemin max seviyelerinde, yazlik vs. alma planlari 5-10 sene ileriye gidiyor

sizce bu tarz bir ev icin nerelere bakmaliyim? butcem cok mu yetersiz kaliyor?

onerilere acigim yardimci olan olursa cok sevinirim.


1-2 extra detay:
evden calisiyoruz
kopegimiz var
disari cikip gezmece tozmaca seviyoruz
2 aracimiz var (aracla cikmaya da okeyiz), suan besiktasin gobegindeyiz bu kadar merkezi canli bir yer aramiyoruz (hem butce hem rahatlik bakimindan)

 
1. si daha mantıklı. dediğiniz gibi beyazevler mahallesi yeni gelişen bir bölge ama aslında konumu çok iyi. yanında devasa avm var. köpek vs gezdirmek için sakin bir yer ve çoğunlukla müstakil ev yada 3-4 katlı evler var.
müstakil ev arıyorsan f/p açısından en iyi yer diyebilirim (bir ara ben de düşünmüştüm). sadece bazı evler çok yokuşta, bahçesi çok kapanç olabiliyor. onu da gidip görüp karar verirsin.
2. si ile ilgili fikrim yok, ama depremden sonra o bölge biraz öne çıktı, yoksa tutulmayan bir yer diye biliyorum.
  • alicandan  (26.11.22 21:39:00) 
atatürk mahallesini tavsiye etmem muhit olarak.


  • biravekahve  (26.11.22 21:48:20) 
Gaziemirin tek avantajı havalimanına yakın olması beşiktaştan sonra size göre olmaz.bornova çok kalabalık öğrenci bölgesi.sizs en uygun bölge karşıyaka çiğli ve ilerisi ya da balçova tarafı. Narlıdere balçova lüks villa çok. Ama ksk tarafı daha uygun size.


  • mikahakkinen  (26.11.22 22:32:29) 
Gaziemir Bornovaya göre daha nezih. Esbaș sebebiyle orta sınıf beyaz yakalı semti.

Bornova biraz daha karışık. Seçenek ikisi arasındaysa ve full remote çalışma durumu söz konusuysa ben Gaziemir'i seçerdim. Araç var hemen otobana bağlanıp tatil yerlerine de kacilir, Alsancak vs de çok uzak değil alkollü dönüşlerde taksi veya toplu taşıma üzmez.
  • materyalist imam  (26.11.22 23:36:05) 
@mikahakkinen zaten o sekilde gurultulu, uber merkezi bir yer aramiyoruz acikcasi. cigli tarafinda butceme uygun sadece 'evka' siteleri gozukuyor. onlar nasildir acaba bilgin var mi?

@materyalist imam map'e bakarak ben de ayni seyleri dusundum. onumuzdeki hafta izmire gelip bir gaziemir emlak turu yapacagim galiba.
  • ahoy kaptan  (27.11.22 00:14:19 ~ 00:18:41) 
Gaziemir = denizi olmayan Büyükçekmece
Atatürk mahallesi = Yeditepe üni. civarı Ataşehir

Araçsız merkeze gitmeyi unutun. O fiyatlara ev bakıyor olsaydım Bornova büyükpark taraflarını veya Alsancak gül sokak taraflarını düşünürdüm.

edit: sakinlik seviyorsanız işin rengi değişir tabi
  • grabbing hands  (27.11.22 00:19:28 ~ 00:20:30) 
@grabbing hands daire degil mustakil ev ariyorum o yuzden alsancak falan hayal ancak :d bornova tarafinda da bu attigim yerlerde var genel olarak mustakiller.


  • ahoy kaptan  (27.11.22 00:33:17) 
Yurtdışında olduğum için lanet olası sahibinden linklerine bakamıyorum ama neden Güzelbahçe taraflarını düşünmüyorsunuz?

Oralar resmen yeni izmir olmus, zenginler kaçmış. Fazla hizli büyüyor ayrı konu her yer villa ama yollar için 4*4 lazım halde, altyapı yetişemiyor. Ama gene de hem köpek için hem saga sola gitmek için güzel yer baya.

Ama fiyatlari göremedim için limitleriniz dahilinde mi bilemiyorum.
  • logisticsmanager  (27.11.22 00:46:04) 
@logisticsmanager 6-7 milyonlara cikmam lazim oralarda istedigim gibi bir sey alabilmek icin. o benim yazlik hayallerini cok buyuk cikmaza sokar ya.

bir de izmirde ictin gezdin donmesi cok zor olur gibi geldi buraya taksi isleri
  • ahoy kaptan  (27.11.22 00:58:07) 
O halde gaziemir en doğru tercih olacaktır.


  • grabbing hands  (27.11.22 01:45:28 ~ 01:45:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.