[]

Protein Tozu Kullanımı ve Shake Harici Tarifler

Selam,

1- Bir öğünde mesela iki ölçek protein tozu alsam (60 gram protein ediyor bu), geri kalan miktarı da yediğim şeylerden tamamlayacak şekilde ayarlasam çalışır mı bu sistem? Bazı kaynaklarda protein emilimi maksimum 30 gram diyor, bazıları 60 diyor; aramızdaki beslenme ve spor guruları ne der? Günlük 90 grama yakın protein almam gerekiyor, 300 gram haşlanmış tavuk demek bu; o kadar tavuk yesem kusarım.

2- Kurabiye aromalı protein tozunu laktozsuz süt + muz ile karıştırıp shake yapıyorum ancak bu da biraz sıktı artık. Bir de günde tek öğün yemek yiyorum, yemekten sonra tüketince de gün boyu midemde bir şişkinlik hissi oluyor. Shake dışı nasıl tüketebilirim bu mereti? Kek falan yapsam içine koysam mesela 3-4 ölçek olur mu? Varsa çeşitli tarifleriniz paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

 
Hedefin 90 gramsa protein tozunu salla hocu. Ben bi öğünde 300 gram tavuk yiyorum. Sabah 2-3 yumurta, öğlen akşam biraz tavukla, yağsız kıymayla falan çok rahat tamamlarsın onu.

Niye? Çünkü protein tozunda sadece protein var. Diğer besinlerde ek zibilyon tane vitamin var mineral var vs.

Protein tozunu sadece o gün 300 gram değil de işte 250 gram tavuk yiyebildim diyelim, o zaman akşam eksiği tamamlamak için kullanıyorum ben. Yoksa protein ihtiyacını komple toza havale edersen faydası değil zararı olur.
  • plutongezegendegilmi  (26.11.22 16:00:56 ~ 16:01:12) 
300 gr tavuğu ben bir öğünde yiyorum. 60 gr supplement 30 gr normal gıda yeterli olmaz, tam tersi olsa neyse.

Protein emilimi doğru değil. Myth o. Vücudun belli sürede kas yapımında kullandığı protein miktari var ama geri kalan protein çöp oluyor demek değil bu.
jissn.biomedcentral.com

Protein tozunu natural alın, aromasini siz verin. En ideali, kişiyi sıkmayan tek yöntem bu.

Kek vs her şeye koyabilirsiniz, bir sürü tarif var.
  • logisticsmanager  (26.11.22 16:02:01) 
24 saatin 2 saatlik diliminde yaya yaya yiyorum ve o zaman diliminde evde olmuyorum çoğu zaman, evde yapıp yanımda yemek taşımaya de üşeniyorum açıkçası ama kek falan olursa üşenmem.

300 gram tavuk yemeyi tercih etmem şahsen, en azından şimdilik. Aşağı yukarı 100-150 gram civarı tavuk/et/balık oluyor yediğim öğünün içinde ve yetiyor bana, geri kalanı protein tozuyla bir şekilde tamamlamak istiyorum.
  • vedatchilipeppers  (26.11.22 16:24:07) 
Cevabımı silen mod burda yeni herhalde. Aynısını tekrar yapıştırıyorum.

Siz bu tarz bir beslenme biçimiyle neyi hedefliyorsunuz tam olarak? Günde tek öğün yiyorsunuz. 90 gram proteine çok, 300 gram tavuk yesem kusarım diyorsunuz...

300 gram tavuğu bile tek öğünde yemeyi başaramıyorsanız niye günde 1 öğün yemek yiyorsunuz?

90 gram proteini çaba bile sarfetmeden alabilmeniz gerek normalde. Protein tozuna gerek yok. Özel bir durumunuz mu var?

Ek olarak shake'in içine evde ne bulursanız kombinasyon yapıp hazırlayabilirsiniz. Bir tane ufak blender alın kendinize. Her türlü meyve, tarçın, kakao, fıstık/fındık ezmesi, yine her türlü ıvır zıvır baharat, yeşil aromatikler... Elinize ne geliyorsa. Süt olması gerekmez her karışımda.
  • synesthesia  (27.11.22 01:36:02 ~ 01:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.