[]

İnsanlar nasıl güvenip de usta çağırıyorlar?

Isleriniz icin ustayı buldunuz geldi olctu bicti dedi ki 50bin tl.
Baska ustalara da sordunhz fiyat aldiniz asagi yukari ayni.. sonra birisinde karar kildiniz.

Usta dedi ki birazini pesinat aliyorum 10 mu 20 mi 25 mi artik neyse, kalanini da bitince.

Adam simdi parayi alip giderse ve zaman bulamiyorum diye isi hic yapmaz veya yarim birakirsa.. biz nasil hakkimizi arayacagiz?

Ustalarla basta bir sozlesme falan imzalanabiliniyor mu resmi bir sekilde?

 
Bir tanıdığım bu şekilde sözleşmesi olduğu halde ortada kaldı. Usta işi yapmadı, eksik bitirdi daha doğrusu ve ortada kaldı. Mahkemeye verecekti ama ne olsu bilmiyorum.


  • damba  (25.11.22 23:48:24) 
koçtaş'ın ustabilir uygulaması var. tavsiye ederim.


  • baldan kaymak  (25.11.22 23:49:27) 
Bizim başımıza gelen :D

Biz bi usta bulduk. Eve taşınmadan önce baya bir yeri ona yaptırdık yüklü de para vermiştik o zamanlar. Adam asla istediğimiz gibi yapmadı. Gösterdiğimizle çıkan ürün başka. Hadi dedik abv bu olsun ama banyoda tezgah hafif eğimli oldu, mutfakta dondurucu ve buzdolabı alanları istenilen genişlikte değil, dolaplar duvarlara uygun olmamış vs. Adam bir daha gelmedi, telefonları açmadı. Sonra annem iki usta kankisiyle iş yerini basmaya gitti olay çıkardılar baya. Sonra geldi düzeltti ama taşınınca anladık ki düzelmemiş yine :D taşındığımız nakliye firmasındaki adamlar mutfağı tekrar düzeltti her şeyi yerleştirdi. Baştan ikeaya ya da başka hazır satan bi yere gitmediğimiz için pişmanız.
  • jazzabel  (26.11.22 00:15:40) 
Sözleşme yapılır elbette ama çok da sallamıyorlar açıkçası. Sonuçta paranın peşinde koşturan siz oluyorsunuz.

Malzeme dahil anlaştıysanız en başta “malzemeyi kapıma getir, malzemenin tutarını sana hemen ödeyim” dersiniz. Fakat yapılmamış işçilikle ilgili baştan para ödenmez, hele ki günümüz ustaları gibi zanaatinden ziyade vurkaçla para çarpmayı meslek edinen %99.9’luk bir takıma önden ödeme yapmak akıl işi değil.

iş yarılanır, sonrasını başka ustalarla devam ettirebileceğiniz bir kıvama gelir, o vakit bir ara ödeme olabilir. Hatta iş bittiğinde bile bir miktar tutarı cebinizde tutmaya çalışın. Mesela çatı işçiliği yaptırdınız, bi 3-5 bini ilk yağmurda çatının vereceği sınava saklayın, ki yapılan sallapati işçilikleri düzeltme motivasyonları olsun ustaların. Yoksa alır parayı gider arkasına bakmaz :)
  • msb  (26.11.22 00:33:07) 
Belli bir skalanın üstündeki tadilatlarda iç mimarla çalışmak faydalı oluyor. Evet ekstra masraf kalemi ama malzeme alım satımından ölçülere, ustaların kontrolünden ihtiyaçlarına her şeyle ilgilendikleri için baş ağrısı olmuyor. Sonuçta resmi iş bağlanıp sözleşme imzalamaya da daha uygun bi meslek olduğu için işi yarım bırakma riski daha düşük. Biz 2 sene önce aldığımız evin içini sıfırdan yaptırmıştık iç mimarla. Tabii ki ustalarla anlaşmaya göre biraz daha pahalıydı ama sonuç çok iyiydi, hala teşekkür ederiz kendisine :)


  • nundu  (26.11.22 01:46:55) 
Bu işler genelde referanslı oluyor sözleşme yapılabilir tabii ki en iyisi taşeron şirketlerle çalışmak


  • beemaker  (26.11.22 01:51:21) 
Mimar bulun. Maliyeti yüksek olur. Ancak onların daimi çalıştıkları belirli ustaları olur ve ustaları sizden daha iyi yönetirler. Size de fikir verirler vs.

Ustalar geçici çalışan kişiler, sizi üzerler umursamazlar bile. Sözleşme yapmanız da usta için pek fark etmez. Günü birlik yaşadıkları için. Ama mimarı üzmezler muhtemelen. Çünki onlardan sürekli iş alırlar.

Mimar da bulsanız, siz her gün işin başında durmalısınız (malesef).

Kolaylıklar dilerim.
  • alfired  (26.11.22 03:01:39) 
kesinlikle mimar ya da pro bir şirketle çalışmak lazım. çok para versen bile ustanın kabiliyeti gerçekten yetmeyebiliyor. biz badana için bir ustayla anlaştık, direkt dediği rakamı kabul ettim, pazarlık yapmayacağımı ama çok iyi bir iş istediğimi söyledim. sonuç olarak bir çok yerde fırça izi vs var. adamın iyi niyetli olduğunu gördüm ama yetmedi işte.


  • roket adam  (26.11.22 13:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.