[]

Dükkanı tuttuk sıkıntılı olaylar 1. gün başladı :D

Canina yandigim memleketimde dürüst pek kimse kalmadigi icin her gecen gün "ah şu dile biraz abansaydik da gitseydik" mubabbetini döndürsek de yapamayinca bari ülkede kalalim ama ticarete atilalim diyerek hanımla klinik acmaya karar vermistik. Zaten kendisi 8 yıldır tecrübeli artık sırası geldi diyordu.

Cok fazla ortak olmak isteyen cikti ama para bolunmesin diye tek oda da olsa kendin gir dedi ailesi ve biz önce didim sonra izmir sonra da corum ve antep yaparak dukkan arayisina girdik. Baldizlar sag olsun her turlu isimizde kosturup karinca gibi calistiklari için, biz kar etmeye baslayana kadar dukkandaki cogu ise de yardimci olabileceklerini soylediler biz de eleman almadan tek doktor bir sure idare edebilecegimiz icin gecenki duyurularimda antep i her ne kadar istemesem de, eşim kendisi de oralari birakip istanbul ve didime gelmis olsa da iş kurmak icin orasi daha hesabimiza kitabimiza yattı. Hem buyuk sehir bizim de canımız pek sıkılmaz dedik.

Gecenlerde insanlar nasil dukkan kiraliyor diye cekincelerimi dile getirmistim.

Cunku havada kalan seyler, mantigimiza yatmayan seyler vardi. Ama bu isler boyle dediniz, gozumuzu kararttik girdik. Kose basi çift cepheli cok guzel bir yer bulduk anlastik dün.

Bugun ne olsa beğenirsiniz, yan dukkanlar eski kiraciyi taniyormus ona elektrikle ilgili bir sey soracaktik o adam da sehir degisikligi sebebiyle gitmis. Ilk kiraciymks o zaten dukkanin bulundugu binalar yeni yapilmis 2 senelik falan.

Neyse adam demez mi hayirli olsun yalniz benim dukkanda ucreti karsiliginda biraktigim asma tavan, isiklandirmalar ve bölümlendirmeler vardı onlarin ucretini bana gonderin.

Dedik ki kardesim ne diyorsun sen biz zaten boyle begendigimiz icin tuttuk ayrica bir para verecek olsak gider sifirdan yaptiririz zaten. Adam da ben oyle anlastim olmaz oyle sey gerekirse gelir sökerim falan dedi shdhf

Kapattik emlakciyi aradik emlakci da burada baya kapsamli yerleri almis saygi deger birileriymis hangi semte gitsek vardi bir yerde ilanlari. Tavsiye uzerine ulaştık o da burasini soylemisti.

Adam dedi ki hocam ben simdi pek musait degilim yarin konusalim. Bi 5dk musait ol da simdi konuşalım dedi esim sinirlendi emlakci da sessiz bir yere gecti biraz agzini yaya ya "yaa hocam o oyle seyler istiyordu kendince de biz sizin kabul etmediginizi soyledik kim kabul eder oyle seyi" dedi. Yarın olsun konusalim dedi kapatti. Yahu be adam bizim yerimize ne konusuyorsun. Bize neden boyle bir seyi soylemiyorsun. Burada bence eski kiracinin da sucu yok bizim de sucumuz yok tum suc emlakcida.

E biz bu haliyle tutmusuz. Bundan sonrasi bizi ilgilendirmez degil mi? Allah bilir emlakci bunlar dursun hocam goturme biz parasini talep ederiz deyip eski kiraciyi da kandirmis olabilir daha kilay satarim diye. E satildi simdi yan cizdi buyuk ihtimalle.

Yarin acip sey diycem kardesim biz sizin emlaga da size de guvendik, 3 yillik sozlesme imzaladik. Imzalamadan once buranin satilma durumu olursa yeni alan kisi bizi cikartirsa ne olacak diye sordugumda, oyle sey olmaz satmayi dusunmuyor zaten satilsa bile siz buraya o kadar para yatiracaksiniz kurarken, sizi bu sozlesmeyle kabul edecek birisini buluruz demisti.

Simdi biz bu adamin sozune nasil guvenelim durduk yere gerildik esim yine lanet olsun deyip doktor arayan yerleri aramaya basladi istanbul antalya izmir falan.

Dedim dur sakin ol girdik bir yola madem sonuna kadar gidicez.. kimse onumuze kirmizi halilar sermeyecek annemiz babamiz zengin de degil, hempsini asariz dedim de daha ilk gunden basladiysa boyle riskli riskli devam ederse nasil yapicaz ben de bilmiyorum :( yaza dukkan satildi hadi 2 katini vermiyorsaniz cikin derlerse sasirmam yani

 
Öyle ilk yagmurda eve kacacaksaniz evden hiç çıkmamak lazim


  • deer hunter  (25.11.22 23:45:44) 
avukat olan ve ticaretten de biraz anlayan biri olarak akıl vereyim.
ilandaki fotoğrafları saklayın, ayrıca dükkanın içinden başka fotoğraflar da çekin.
bunlar telefonunuzda bulunsun.
sonra emlakçıyla etrafınızda şahit olmadan yüz yüze konuşun.
"mimar arkadaşlarla konuştuk, yandaki adam alacaklarını aldıktan sonra, KDV dahil aynı işi 50 bin liraya yapacak, ben de faturayı size iletip kiradan düşüyorum" deyip geçin.

"bizim tanıdık usta var, aynı işi yapacak parasını biz vereceğiz" vs diyeceklerdir, "biz ustayla değil mimarla çalışacağız, kusura bakmayın bekleyemeyiz" deyin.

"tamam biz yandakiyle hallettik işimizi, rahat olun" diyecekler. konu kapanacak.

bunun dışında; ticaret yapacaksanız ihaleyi başkasının kucağına bırakıp kenara çekilmeyi öğrenmeniz gerek. siz diyeceğinizi deyin, sonrasını onlar düşünsün.
  • de jure  (26.11.22 01:41:08 ~ 01:42:53) 
1. Herşeyi dört dörtlük sanıyorsunuz ama hayat öyle değil ticaret zorluklarla dolu sadece Türkiye değil heryerde böyle ilk günden pes edecekseniz vazgeçin. 2. Kimse kimsenin dükkanından bir şey sökemez kendinize bir avukat bulun gerekirse işlem başlatın. 3. Emlakçının birsucu olduğunu düşünmüyorum emlakçı sadece kiralama işlemini yapar ihtilaflı konularla hukukçular ilgilenir emlakçı haklı olarak geçiştirmiş. 4. Alacak varsa sizi bağlamaz sizin borcunuz değil. 5. Kiracıyı çıkarmak kolay değil kiracınında hakları var mülk satılsa bile kiracı düzenli ödeme yapıyorsa ve sorun çıkarmıyorsa kolay kolay çıkarılamaz. Son olarak kendinize iyi bir avukat bulun ve ona danışın.


  • beemaker  (26.11.22 02:07:12) 
Kira sözleşmen elinizdeyse ve kapı kilidini de değiştirdiyseniz konu sizi niye ilgilendiriyor ki?
Gitsinler aralarında sorunlarını halletsinler. Size ne?
6 ay sonra bir tesisatçı gelip, 'Ben takmıştım, paramı vermediler, muslukları almaya geldim.' dese o konunun peşindende mi siz koşacaksınız?
  • Mirket  (26.11.22 10:47:40) 
burada sizi ilgilendiren birşey yok, para falanda vermeyin, birşeyde söktürmeyin.

Ben işyerini bu şekilde kiraladım, böyle birşey olduğu bilgisi bana verilmedi, eski kiracıya sorunu mal sahibi veya emlakçı ile çözün diyip işin içinden çıkın, alttan almayın.

Emlakçı veya mal sahibi eski malzemeleri verelim, yenisini biz taktırırız derse de kabul etmezdim ,ben olsam birde tadilatla mı uğraşacağım, herkes kafasına göre iş yapacak sorunlarıyla ben mi uğraşacağım diye yokuş yapardım,

onun haricinde @de jure +1
  • sealth  (26.11.22 11:03:26 ~ 11:05:25) 
Türkiye'de en üç kağıtçı grup emlakçılar. Hiç birinin sözüne güvenmeyeceksin.


  • astronom bey  (26.11.22 11:11:53) 
Dün dükkanda ölçü alırken kapıya 2 adam geldi ellerinde elektrikli testere merdiven falan. Eski kiracılarmış. Emlakçı ben asma tavanın parasını veremem yeniler de kabul etmez öyle bir şeyi öyle tuttular, gidin sökün isterseniz dışarıdaki tabelayı da demiş.

Biz de dayılandık biz burayı böyle tuttuk bir şey alamazsınız tamam siz de mağdursunuz ama gidin emlakçıdan veya mal sahibinden alın paranızı diye. Çünkü adam tabelayı sökmeye gelmiş sadece ama içerideki asma tavanın da parasını almaya çalışıyor.

Tartışıp emlakçının ofisine gittik. Emlakçı iki tarafla da ayrı ayrı görüştü. Kusura bakmayın ben bu detayı söylemedim nasıl olsa kabul etmezsiniz diye. O tarafa da cüzi bir şey vererek anlaşırım diye düşünmüştüm hatta anlaşmıştım da ama şimdi neden 10bin verin diye çıkıştı anlamadım ben ona bir kaç bin verip anlaştım, onlar sadece dışarıdaki demir tabelayı sökecekler dedi (o tabelayla işimiz yok zaten sökecektik). O yüzden hadi öpüşelim barışalım dedi.

3 taraf da öpüştük barıştık olaysız dağıldık.
  • ananiyimioguz  (27.11.22 12:08:13 ~ 12:14:18) 
Tavsiyelerimizin işe yaradığını gördük.
Pazar gününe mutlu başladık :)

  • Mirket  (27.11.22 12:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.