[]

Borsa

Borsa konusunda bilgim yok. 100 200 TL ile deneme yapmak istiyorum. Ana para zararı oluyor mu? Ben şöyle anladım. 50 TL olan bir hisse senedi olsun. Yarın 45 TL'ye düşünce 5 TL zarar etmiş oluyorum ama bir ay sonra hisse senedi 55 TL olunca 5 TL kâr etmiş oluyorum. Burada kritik nokta hissenin artmasını beklemek mi? Hisse iyi seviyede artınca hemen paraya mı dönüştürüyorsunuz? Nasıl yapıyorsunuz? Teşekkür ederim.




 
alttan al yukarıdan sat.
50 TL den aldığın hisse 1 tlye de düşse sorun değil sen satmadıkça. geri 55TL olunca satarsan hisse başına 5 tl kar etmiş olursun kabaca.
bütün olay bu alım satım rakamların.
  • erty_ksk  (25.11.22 17:08:54) 
(bkz: borsaya başlayacaklara öneriler) şükela modunda okuduğunuzda güzel öneriler var.


  • pispinti  (25.11.22 17:12:18) 
risk yönetimi. bunu kenara yaz ileride teşekkür edersin.

konuyu biraz açayım. dört tane yöntem var.
birincisi her ay baba hisselerden düzenli alırım dersin. şirketler büyüyen yapılar olduğundan 5-10 yıl vadede doğal şartlarda karda olursun.

ikincisi, temel analiz öğrenir şirketlere değer biçersin. ucuz buluyorsan alırsın pahalı olduğnu düşününce satarsın.

üçüncüsü, teknik analiz öğrenmek ama ilk başta bahsettiğim risk yönetimi ve trade psikolojisini yanına eklemen şart.

dördüncüsü, sabırlı olursun borsanın genel çakılışlarını beklersin. o zaman baba şirketlerden kademeli alım yaparsın. şu ana kadar hep çalışmıştır ama onu bekleyecek sabır lazım. şu an için seçime kadar büyük bir çakılış olmasına izin vermezler gibime geliyor. tabi pandemi gibi küresel bir olay olmadığı sürece.
  • lazpalle  (25.11.22 17:17:28 ~ 17:17:51) 
Bu sorduğunuz soruları ve bilimum temel bilgileri öğrenmeden borsada yatırım yapmanızı tavsiye etmem. Bu açıdan düşününce de size yatırım şirketlerinden (gedik, osmanlı vs) hesap açmanızı tavsiye ederim bankadan değil. Müşteri hizmetleri yetkiliniz yardımcı olacaktır.


  • eksi sozlugun tatli insani  (25.11.22 17:19:08) 
"Yarın 45 TL'ye düşünce 5 TL zarar etmiş oluyorum ama bir ay sonra hisse senedi 55 TL olunca 5 TL kâr etmiş oluyorum. Burada kritik nokta hissenin artmasını beklemek mi?"

evet beklemek onemli. buradaki yanlis varsayim, o hisse eninde sonunda 55 lira olacak. bazen 50'ye aldigin o hisse 45'e dusuyor evet, ve sonra 30'a 20'ye 10'a 5'e dusuyor, bir daha asla o 40'lari 50'leri gormuyor. "alttan al yukarıdan sat" kadar basit degil yani.

bazen de 50'ye aldigin hisseyi 55'e satiyorsun, 3 sene sonra 300 oluyor. bilmene imkan yok. borsaya yatirim degil de bu sekilde spekulatif bakmak para kaybetmenin en basit yolu.
  • hot potato  (25.11.22 17:42:33 ~ 17:43:57) 
soyle diyim arkadasin gaziyla 100k koydum, 1 gunde 5k kaybettim, orta vade diyor, yorumlari da okuyunca mantikli geliyor ama kaybetmeyi goze alacaksan gir, benim moralimi bozdu mesela keske girmeseydim ddim ama onumuzdeki aylarda ciddi yukselir o zaman da keyifli olur


  • monicapp  (25.11.22 21:34:38) 
Coinlerde 100 bin liradan fazla para kaybetmiş biri olarak asla girmeyin derim, takip ederken hasta olursunuz, harcayacaginiz vakte yazık.


  • sanguine  (25.11.22 22:37:39) 
bu hesaplara kambiyo vergisini, satılan hisseye ait paranın hesabınıza 3-5 iş günü içinde yatırılacağını (3 gün sonra ya da 5 gün sonra) da eklemelisiniz.
50 lira bir yemek parası bile değil artık deneyerek de öğrenirsiniz bunları. Dilerseniz sanal para ile de işlem yapabiliyorsunuz bazı siteler/uygulamalar üzerinden.

  • sparkle kiddle  (25.11.22 23:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.