[]

Motorculara soru

Bazen emniyet şeridinden yardırmış giderken önüme atlayacaklarından korkuyorum. Bu durumda riski azaltmak ve görünür olmak için uzunları mı yakmalıyım? Ya da sis farı çakar falan mı takmak gerekir. ( para Cezası önemli değil.)




 
riski azaltmak için emniyet şeridinden yavaş gideceksin.


  • prezarlatif  (25.11.22 15:05:38) 
Ben her zaman uzunlarim açık gidiyorum. Yapman gereken hızlı gitmemek, sağ şeritleri arabaların hareketini iyi analiz etmek, emniyet şeridine doğru hareket eden varsa mutlaka korna ile uyarmak, az ileride sağa dönüş varsa mutlaka emniyet şeridine girenler olur, bu tür dönüş öncülerinde ekstra dikkatli olmak.


  • sckxyss  (25.11.22 15:06:51) 
emniyet şeridinden yardırarak gitmeye devam edersen duyuruda seni görmeyeceğimiz günler yakın olur. ben bisikletle bile yavaş gidiyorum özellikle ağır akan trafikte. yandan seyyar satıcı çıkar, sürücünün biri senin gibi emniyet şeridini ihlal etmeye karar verir, hatta orta hız akan trafikte e-5'te daracık emniyet şeridinde sağa çekip yolcu indireni bile gördüm. mevki herhangi bir durağa yakın bile değildi.

uzun lafın kısası riski azaltmak için yardırmayacaksın.
  • lazpalle  (25.11.22 15:16:34 ~ 15:17:43) 
Emniyet şeridinden hızlı gitmeyin, trafik duruyorsa 30-40 km/h'den fazla yapmayın.

Kamera kayıtlarından emniyet şeritlerindeki motor kazalarını izleyin ne demek istediğimi anlarsınız.

En tehlikeli kazalar sapak ayırımlarında bir emniyet şeridinden diğerine geçerken son anda sapağa hızlıca soldan dalan araçlarla yapılan kazalardır, ölümlü çok kaza vardır böyle.

Sis farı takın, gece kısık açın. Gündüz de tüm ışıklandırlamalar ile görünür olun.
  • John Bloor  (25.11.22 15:16:45) 
emniyet şeridi acil durumlarda kullanılması gereken bir şerit, araç şöförü kalp krizi geçirebilir, üzerine ateş düşürebilir aracı yanabilir, apandist'i patlayabilir ve acı içinde kıvranmaya başlayabilir, sence bu durumlarda araç şöförü aynaya bakayım diye düşünür mü? senin başına gelse acı içinde kıvranırken aynaya bakmak aklına gelir mi? gelmez; işte bu nedenle emniyet şeridinden gitmeyeceksin, hadi gittin diyelim yardırmayacaksın, araç hızının %10/%15'ini geçmeyeceksin ki reflekslerinin çalışması için zaman kalsın.

istersen çakar taktır, istersen uzunlar açık olsun fark etmez, çakarın var diye beni görmediler diye ağlayamazsın, kimsenin umurunda olmazsın.

Birde sıkışık trafikte araçları kaydıranlar var, onlar zaten telefonla oynadıkları için araçlarını kaydırıyorlar farkında değiller, dolayısı ile çakarında olsa görmüyor, uzunların açık olsada, telefona bakıyor çünkü.

sonuç itibari ile; ne yaparsan yap, yardırma, yararlar sonra
  • selam  (25.11.22 16:02:19) 
Emniyet şeridi yasak şerittir.

Yasaya göre suç oradan gitmek. niye var? Ambulans gelirse araçlar yolun sağına geçer, ambulans yolun orta şeridinden güvenli biçimde gider diye var. En sağ tarafta motosikletliler gitsin diye değil. yani ihlal durumudur.

Uzunları açıp gitmek, zaten olmamanız gereken bir yolda trafik işleyişini tehlikeye atmaktır.

O sırada kalp krizi geçiren, psikolojik kötü haber alan sürücü sağa geçip yardım çağırabilir. Bu durumda siz o sürücüyü de kendinizi de zor durumda bırakırsınız.

Olması gereken; nezaket göstermeniz ve yavaş gitmenizdir. Ani durumlar için balon kuralı uygulamanız, görüşünüzü açık tutmanız, 3 parmak fren tekniğini uygulamanız ve daima durabilecek mesafe-hız kontrolünü sağlamanızdır. Ayrıca emniyet şeridinde sizin gibi giden motorcuları da unutmayarak ayna kontrolünü yapmanızdır.

Tekeriniz düz bassın, kazasız belasız ve ekipmanlı yolculuklar dilerim.
  • baldan kaymak  (25.11.22 16:18:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.