[]

Petekli bal

Petekli karakovan balını sabahları yiyorum. Ama peteğiyle tüketiyorum. Peteğiyle yemenin bir zararı var mı? Google'da çelişkili ifadeler var. Bilgisi olan var mı bu konuda?




 
Normalde petek de baldan yapılıyor o yüzden zararlı olduğunu düşünmüyorum ancak petekli ballarda (i.nefisyemektarifleri.com ) fotoğraftaki altıgen boruların arasında a4 kağıdı gibi bir şablon var arılar daha kolay örsün diye o fabrikasyon bir ürün oluyor, karakovan dedikleri ballarda eğer doğru söylüyorlarsa karakovan diye o a4 kağıdı gibi olan şablonu da arı üretiyor. yani petekli ballarda aradaki a4 kağıdı kalınlığındaki şablonu yemez de geri kalanını yerseniz karakovan balla aynı şeyi yemiş olursunuz. Bu bir satış stratejisi olmakla birlikte diyeceğim o a4 kısmını yemediğin sürece zararlı olacağını düşünmüyorum açıkcası ama bilimsel değil tabi bu düşüncem ekstra bir bilgi vermek istedim :)


  • jorah the andal  (25.11.22 01:58:02) 
İlk cevaba ek olarak; hazır satılan ve petek yapımı hızlandıran kağıt gibi olan ve çerçeveye gerilen şeyin doğal balmumundan üretildiğini okumuş ve öğrenmiştim.

Yani doğal balmumu eritilip bu hazır kalıplar üretiliyor, zaten yapay bir şey olsa arı üstüne petek yapmazmış.
  • John Bloor  (25.11.22 11:41:13) 
"Karakovan" ifadesi zaten arının sıfırdan ördüğü petek için kullanılıyor. Normalde "temel petek" denilen, çıtaların arasına ısıyla yapıştırılan dikdörtgen balmumu tabakalar var. Kovana öyle koyunca arılar petekleri o forma göre kabartıyor. Ama karakovanlarda arı istediği yerden kafasına göre başlar petek örmeye.

Hazır temel peteklerde balmumunun içine bi seyler katılıyormuş parafin vb diye duymuştum. Zaten karakovanın peteği ağızda uzun uzun çiğnenmeden kum gibi parçalanıp gidiyor.
  • beetlejuice  (25.11.22 16:08:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.