[]

Pc'deki gece modu, gozu daha az mi yoruyor?

Windows 10'da gece modu denen sey var ya, telefonda da sari isik olarak ayarladigimiz sey.

Mavi isik, uykuyu engelledigi icin sari isiga geciyoruz ama benim derdim biraz farkli: gozlerimi cok yoruyorum, doktor da "ekran koruyucu camlardan alabilirsin" dedi care olarak (bunlar işe yariyor mu onu da bilmiyorum ama), benim de aklima "surekli sari isikta kullansam yarari olur mu acaba?" sorusu geldi. Siz ne diyorsunuz bu işe?


 
Uzun süredir mavi ışık korumalı gözlük kullanıyorum, gayet memnunum.


  • dark-tower  (24.11.22 19:48:40) 
öncelikle o moddan da öncesinde popüler olan flux adlı uygulamadan da nefret ettim :D monitörde dahili olarak da var mavi ışık azaltma modları asla kullanmıyorum bu tarz şeyleri. renk doğruluğu önemli benim için. ki takıntı da değil sadece, öyle her şey sarı/turuncu huelarına yönelince gözüm daha çok yoruluyor odaklanamıyorum. sarı ampullü ortama girsem boğuluyorum resmen başıma ağrı giriyor... kişiden kişiye değişebilir yani ben asla olması gerekenden daha sıcak sarımsı/turuncumsu aydınlatmayı sevmiyorum. bütün günü de pc başında geçen biriyim gözümü yormuyor. 27" ekran max parlaklıkta yani 1000nit'e ulaşabilen hdr ekranlardan değil tabi 350nit onlarda da sustained brightness kaç nit oluyor değişken sonuçta. olsa onu da max veya maxa yakın kullanırdım.


  • konetsu  (24.11.22 20:04:25 ~ 20:05:38) 
flux ile başlamıştım, şimdi mac'in kendisinde o özellik var ondan kullanıyorum. akşam, gece falan o sarıdan normal beyaza geçince inanılmaz acıyor gözlerim. ben faydalı olduğunu düşünüyorum.


  • roket adam  (24.11.22 20:28:11) 
sarıdan beyaza geçip gözümü acıtmasın diye gündüz de gece ışığı açık kullanıyorum

kesinlikle işe yarıyor, olayı bu zaten, mavi ışığı kısmak, @dark ın dediği gözlüklerden alacaksan full uv korumalısından al
  • comp  (24.11.22 20:36:27) 
beyaz ışık (mavi tonu yüksek ışık) doğal değil ve önce gözü sonra beyni yakıyor. Her yerde her daim sarı ışık kullanıyorum. sap sarı. şahane bir şey. gözlüğün faydası ortam aydınlatmasından da sizi koruması.


  • sparkle kiddle  (24.11.22 21:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.