[]

tütün firmalarının herhangi bir marketing çalışması var mı?

çok merak ettim.

herhangi bir şekilde pazarlama, reklam yapabiliyorlar mı?

yasal, yasal olmayan ne olursa.

ne yapıyorlar 2022 de mesela?

 
ilk aklıma gelen gece klüplerinde, festivallerde ve buna benzer yerlerde açtıkları standlar.
Bazı gece klüplerinde sadece bir markanın ürünleri satılıyor.

Ayrıca satış noktalarına (bakkal-büfe) güzel kızlar gönderiyorlar. Sigara alırken; "Kendiniz için mi alıyorsunuz?" diye soruyorlar önce. O soruya evet dediğinde "bizim markayı denemek ister misiniz bu sefer?" gibi soru soruyor. (Bu soruyu sormasının sebebi sanırım yasal olarak sigara içmeyen birine sigara tavsiyesi vermenin sıkıntı olması)

Ayrıca satış noktalarına, satış elemanları pazarlama yapıyordur.
Bundan yaklaşık 15-20 yıl önce bir şirket içi eğitimlerine hizmet vermiştim. Müşterileri ayırdıkları kategoriler aklımda kaldı. İşlerini ciddi yapan büyük firmalar bunlar.
  • michael_knight  (24.11.22 17:28:03) 
evet, hatta marketing alanının top çalışma alanlarından bir tanesidir. marketing "tv reklamı bilboard" değildir. bir ürünün üretilip son kullanıcıya ulaşana kadar tüm süreçlere dahildir. ayrı görünen tedarik zinciri ve ik bile aslında marketing'e dahildir, şirket konumlanmasına göre işe alacağı insan tipi ve buna biçtiği değeri bu konumlanma stratejisine göre belirler.


  • 1195  (24.11.22 17:29:42) 
@1195
ne yapıyorlar yani şimdi kasım 2022'de tam olarak?

  • duyurukullanıcısı  (24.11.22 17:39:39) 
Formula 1de sponsorluğu devam ediyorlar.

Mission winnow
A better tomorrow
  • inheritance  (24.11.22 19:18:09) 
tam olarak türkiye'de şu an ne yapıyorlar onu merak ediyorum.


  • duyurukullanıcısı  (24.11.22 19:59:11) 
Bazı ülkelerde tekel ürünlerinin reklam kısıtlaması yok. Türkiye'de ise yasaların izin verdiği ölçüde pazarlama yapılıyor sponsorluk bunlardan bir tanesi. Aklınıza hiç gelmeyecek şekilde yöntemler kullanıyorlar aksi durum olsaydı tekel ürünleri kullanımı ciddi oranda düşerdi zaten


  • beemaker  (25.11.22 00:00:34) 
Birkaç sene önce merkezi tekel bayilerinde çeşitli markaların temsilcilerine denk geliyordum. Yeni ürünümüzü denemek ister misiniz, daha az koku yapan bir ürün çıkarttık denemek ister misiniz gibi şekillerde tek dal sigara veriyorlardı.

Hala yapılabiliyor mudur bilmiyorum.
  • akhenaten  (25.11.22 10:45:27) 
Türkiye'de açık kanallarda reklam yapamıyorlar. Diğer ülkelerdeki durumdan tam emin değilim. Gördüğümü de hatırlamıyorum ama. İşte sigara ile gezenler, tanıtanlar, tekellerde konumlandırmalar vs. gibi şeyler oluyor benim bildiğim kadarıyla.

Yine de ben sigara satan firmalardan birine gittiğimde çok hazırlıksız yakalanmıştım. Her yerde sigara içen insanlarla dolu reklam afişleri vardı. Sigaraları sınıflara göre ayırmışlar. Evet, sigara içmek de sınıfsal. İşte sigara içen işçiler, sigara içen öğretmenler, mühendisler vs. Kadınlar ayrı, erkekler ayrı vs. Hatta eskiden çalışanlara sigara da veriyorlarmış, atıyorum ülker'in çalışanlarına çikolata paketi vermesi gibi.
  • nawar  (25.11.22 12:31:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.