[]

Sözleri cinsiyetinize aykırı şarkılar dinliyor musunuz?

Selamlar.
Müzik her zaman sözleri için dinlenmez ama merak ettim. Mesela erkeksiniz, sözleri feminen şarkıları müziği hoşunuza gitse bile dinlemeye devam ediyor musunuz? Tabii, kadınlar için de tam tersi olarak soruyorum.

Örnek vermem gerekirse mesela Delilah (The Cranberries), Jolene (Miley Cyrus), El Adamı (Yıldız Tilbe) vs vs.

Ben sözlerini değiştirmeden gayet de eşlik ediyorum ama sizleri merak ettim.

 
evet he/she, man/woman farketmez sözlerde geçen


  • freebird5406_2  (23.11.22 22:14:14) 
Soruyu görünce aklıma

Hoş kadınsın ama yetmez
Ben karar verdim
Ömür boyu o benim
Güle güle şekerim

geldi.

Cevabı da vermiş oldum.
  • dissendium  (23.11.22 22:17:07) 
Dinlerim. Hatta dinlediğim müziklerin büyük bir çoğunluğu erkekler tarafından kadınlara yazılan parçalar oluyor. Bu cevabı da Pilli Bebek- Siyah Beyaz dinleyerek yazıyorum.


  • Amaranta ursula  (23.11.22 22:23:15) 
Müzik iyiyse ayrım yapmadan dinlerim www.youtube.com


  • aloha snackbar  (23.11.22 22:24:04) 
Türkçe'de karşı cinsin ağzından yazılmış hiçbir şarkı dinlemiyorum galiba, bu vesileyle fark etmiş oldum. Yabancı dillerde ise her yönelim ve cinsiyetten şarkı dinleyebilirim, yeri gelir Electric Six'ten Gay Bar bile dinlerim. Hehe :ı


  • huçi kuçi  (23.11.22 22:33:15) 
dinlerim. hatta cover yapanlar kendi cinsiyetine uysun diye sarkida degisiklik yapinca sinir olurum.


  • hot potato  (23.11.22 22:42:20) 
Hic boyle bir konu uzerine dusunmedim hayatimda. Leonard Cohen severim, cis kadinim?


  • buf-e kür  (23.11.22 22:46:28) 
Portishead - Glory Box şarkısını çok severim, eşlik ederken de arkadaşlarla birbirimize bakıp güldüğümüz olmuştur. Heteroseksüel erkek.


  • vedatchilipeppers  (23.11.22 23:19:25) 
müzikte böyle terim var bizde. "erkek ağzı" ve "kadın ağzı" diye. hatta ben prodüksiyonlarımda buna dikkat ederim. solisti uyarırım "bak bu erkek ağzı bir şarkı sana olmaz" diye. kimi dinler kimi dinlemez o ayrı.

ama gidip de "elma yanaklarından komposto yapıp yiyesim var" diye bir şarkıyı bir kadının söylemesi tuhaf oluyor çünkü türkçede elma yanaklı erkek olmaz. o kadınlara ait bir özellik.
  • alperz  (24.11.22 06:53:46) 
neden dinlemeyelim ki, eşlik de ederim. misal; dağları deldim.


  • unalub  (24.11.22 12:09:09) 
Dinlerim. Arabesk dışında zaten sözlerin çok önemli olduğunu düşünmüyorum.

Arabesk parçalarda da önemli olanın o duyguyu hissetmek olduğunu düşünüyorum.
Mesela yıldız tilbenin el adamı şarkısında vermek istediği duyguyu bir erkek bir kadına hissedebilir. Önemli olan duyguyu almak.
Tamirci çırağı şarkısını dinlemek için tamirhanede çalışmaya gerek yok.
  • zimbirik  (24.11.22 12:36:36) 
Hiç takmam ya böyle şeyleri, normal eşlik ederim de. Mesela gittiğim bi canlı müzik grubunun erkek solisti Zor Kadın'ın rock coverını yapıyodu. Çok gaz söylüyodu ben de eşlik ediyodum şimdi zor kadın olmadık amaan yıl olmuş 2022 bunlarla mı uğraşıcaz modundayım dhshds


  • nundu  (24.11.22 12:47:46) 
Hiç aklıma gelmemişti benim. İnsan niye kendini böyle kısıtlar ki? Bunu yapan bir şeye takılmaya yer arıyordur diye düşünürüm hatta.

Ayrıca "Jolene (Miley Cyrus)" beni kalbimden yaraladı o şarkı Dolly Parton'a ait.
  • peki madem  (24.11.22 13:02:56) 
Her eri yendim kız başıma diye bağırdığım çok olmuştur. Özellikle özlem tekin'in kadın ağzından yazılmış şarkılarını severek söylerim.


  • allah yazdiysa bozsun  (24.11.22 13:02:59) 
Evet. Hatta bazen x bir cinsiyetin yazıp söylediği şarkıyı y cinsiyet de söylüyor. O yüzden normal bence sıkıntı yok.

Edit: Biraz düşündüm de bazı uç şarkılar abes kaçabilir mesela ben çıkıp "tek taşımı kendim aldım girmesinler havaya" diye söylersem bana ananiyimikerimcan diyebilirler.

Dinlerken çok sorun değil ama ben baya pembe mezarlık açıp kaptırabiliyorum sdfjg

Veya bir kadın çok rahat "sarılıp kendine sıkıca bu adam benim değil de, beni biraz böyle hatırla" dinleyerek kederlenebilir.
  • ananiyimioguz  (24.11.22 14:31:42 ~ 14:39:01) 
dinleyip değiştiriyorum ben, saçma sapan erkeklerle uyuşmayan birşey de olsa böyle yapıyorum. stileto'nun şarkısına yapmıştım en son.

mesela:
I'm (I'm) rare (rare)
Like these diamonds that I wear
Gold (gold) lace (lace)
Please you like no other

benim duyduğumsu:
I'm (I'm) rare (rare)
Like these helmets that I wear
Tracer (Yamaha) lace (lace)
Please ride it like no time left
  • baldan kaymak  (24.11.22 15:25:16 ~ 15:25:57) 
Yani dinleme ile cinsiyet değişmiyor. Gerçi söyleme kısmında he'leri she, his'leri her yaptığım oluyor. Killing Me Softly mesela. Ama zaten onun da öyle versiyonu var zaten.

Benim bu konuda en güldüğüm olay, 80'lerin popüler türküsü "Beyaz Gül Kırmızı Gül" idi. Koca koca kıllı, bıyıklı abiler "yarim giymiş beyaz azye (takke)/mintan, Cuma namazından gelir" diye söylerlerdi de. Kadın türkücüde sırıtmaz tabi, hatta galiba Belkıs Akkale söylüyordu, neyse sonraki yıllarda şöyle söyleyen adama denk geldim: "yarim giymiş beyaz fistan salı pazarından gelir". Yaratıcı aslında.

Tabi yine o dönemden Zeynebim'i kadın türkücü için Zeynel'im yapmaları olayı vardı. Listeye bak yalnız, yaşımız feci çıktı ortaya.
  • d max  (28.11.22 10:25:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.