[]

trafik maddi hasar tazminatı

merhaba. geçen sene motorumla bir trafik kazası geçirdim. karşı taraf %100 suçlu bulundu. motorum hurdaya çıkartıldı. sigorta şirketi tarafıma ödemeyi 2 parça halinde yapmıştı. bir kısım hurdaya çıkan motorun satışı diğer kısım da motorun değeri ile alakalıydı sanırım. neyse ben tüm bedeli aldığım için mutlu olmuştum. herhangi bir sağlık durumu ya da şikayet olmadı bu arada.

bu sabah Gülpınar Hukuk Bürosundan aradığını söyleyen biri (doğru tarih bilgileriyle) geçen sene kaza yapmışsınız dedi. bu bilgilerin elde edilmesi çok zor olmuyor tabi ama. neyse haklı bir kazanış olmuş, haklı olduğunuz için karşı tarafın sigortası size bir tazminat ödeyecek, bu ödemeyi alabilmeniz için de başvuru yapmanız gerekecek dedi. başvuruyu da kimliğimle beraber en yakın notere giderek yapabileceğimi söyledi. kendisi notere gittiğimde telefonla yardımcı olacakmış.

kadından karşı tarafın sigorta şirketini istedim ve ilgili sigorta şirketine (axa) ulaşmayı denedim. telefonla adam gibi bir bilgi alamadığım için sigortanın hukuk departmanına mail attım hala cevap bekliyorum.

motorun sigortasını yaptırdığım acenteyi aradım dolandırıcı olmaları muhtemel dedi.

kaza sonrası şikayetçi olmadım, herhangi bir dava açmadım. motor bedeli tarafıma ödendi. şikayetçi olmadığım için kaza tazminatı neden ödenmek istiyor onu da anlamadım tam olarak.

kadından adıma açılmış dosya bilgilerini istediğimde herhangi bir bilgi paylaşamayacağını söyledi. dolandırıcı olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?

 
notere gidince kendilerine vekalet çıkartmanızı söyleyecekler sonra o vekalet ile sizin adınıza karşı tarafa dava açacaklar. dolandırıcılık değil ama üç kağıt var işin içinde, etik olmayan şekilde sizin ve olayın bilgilerine ulaşıyorlar. karşı tarafı dava etmek isterseniz edebilirsiniz zaten siz de.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (23.11.22 15:17:27) 
olay şu hemen açıklayayım.
trafik kazalarında siz tazminatınız alıyorsunuz. olaydan belli bir süre sonra bu süre bu tip hukuk bürolarının bilgiye erişim hızıyla alakalı, size ulaşıyor ve alabileceğiniz ancak sizin talebiniz olmayan sigorta açıklarını kovalıyorlar. nedir? örneğin sizi tanıdıkları bir doktora ya da hastaneye götürüp %5-10 maluliyet raporu aldırıp karşı tarafa dava açtırıyorlar. Bu işlerin içinde tonla rüşvet dönüyor.
siz haklarınızı almış ve karşı taraftan bir hak iddia edecek bir kusur hali hazırda yoksa hiç girmeyin bu olaylara. sigorta şirketlerinden10 bin alıyolarsa size 2-3 bin veriyolar o noter belgesi karşılığında. gerisi bunların ve rüşvet dağıttıkları adamlara paylaşılıyor. yarın öbür gün bu çetenin ortaya çıkması durumunda siz de sıkıntı yaşarsınız. Özellikle sigorta şirketleri bu tip sigorta dolandırıcılığına karşı savaş halinde ve çok ciddi incelemeler yapıyor. en ufak bir şüphe yakaladıkları yerde de hukuksal olarak haklarını arayıp dava yoluna gidiyorlar.
Ha derseniz ki kazada yaralandım gerçekten sakat kaldım bunun hakkını elbette koşturun ancak bu tip yollarla sizin üzerinizden hakkınız olmayan paraları ne siz alın ne de başkalarına aldırın.
  • erty_ksk  (23.11.22 15:30:41) 
Hocam 2016 yılında yaptım aynı şekilde kaza, işyerime kadar geldiler. Hiçbirine yüz vermeyin surekli arıyorlar ben artık direkt tersliyorum


  • mirty  (23.11.22 17:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.